İşte Başkan Gülpınar’ın AK Parti’ye geçiş ayrıntıları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye katılacağına dair iddialar gündemde geniş yankı uyandırdı. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, yeni bir kulis bilgisi ortaya çıktı. Gülpınar’ın, Cumhurbaşkanı’nın gelişine kadar bağımsız bir duruş sergileyeceği ve ardından kasım ya da aralık aylarında resmi geçişini gerçekleştirmesinin beklendiği konuşuluyor. İşte detaylar…

İşte Başkan Gülpınar’ın AK Parti’ye geçiş ayrıntıları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- 31 Mart seçimlerinde AK Parti Genel Başkan danışmanlığından istifa ederek Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) büyükşehir belediye başkan adayı olan Mehmet Kasım Gülpınar, AK Partili rakibi Zeynel Abidin Beyazgül’ü geride bırakarak başkanlık görevine başlamıştı. Şimdi ise Gülpınar’ın yeniden AK Parti’ye katılma olasılığı gündemi meşgul ediyor. Gülpınar, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü kabul ederken, son kararın halk tarafından verileceğini ifade etti ve 2 haftalık bir izne çıktığını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I BEKLEYECEK

Kamuoyunda tartışmalar sürerken, Ankara kulislerinde Başkan Gülpınar’ın AK Parti’ye geçişinin kesinleştiği ve sürecin yol haritasının belirlendiği iddia ediliyor. Gülpınar’ın önce istifa edeceği, ardından AK Parti’ye katılımın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’da hafif raylı sistemin temel atma ve Balıkayağı Köprülü Kavşağı’nın açılış törenine katıldığı gün gerçekleşeceği ifade ediliyor.

AKSAN: GEÇİŞİN KASIM VEYA ARALIK AYLARINDA OLACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM

Gazeteci Cengiz Aksan, kulis bilgilerini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "M. Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geçişi hemen gerçekleşmeyecek. Öncelikle mevcut partisinden istifa edecek, ardından ise üst düzey bir etkinlikte, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir törende rozet takma merasimi ile bu geçiş gerçekleşecek. Bu programın hem TBMM’de hem de Şanlıurfa’da olacağını düşünüyorum. Geçişin Kasım veya Aralık aylarında olacağını öngörüyorum."

Öte yandan sokaklarda, kafelerde ve sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri olan bu durum, aslında Şanlıurfa için pek de yabancı değil. Daha önce benzer bir süreç, Ahmet Eşraf Fakıbaba ile yaşanmıştı. "Ceket koysak kazanırız" denilerek AK Parti’den aday gösterilmeyen Fakıbaba, seçimlere bağımsız olarak katılmış ve başkanlık koltuğunu elde etmişti. Ardından ise AK Parti’ye katılmıştı. Şanlıurfa’da tarih yeniden tekerrür edecek mi, bunu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

İşte Başkan Gülpınar’ın AK Parti’ye geçiş ayrıntıları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.