Şanlıurfa’da ev ve otomobil satışında yeni dönem! Bunu yapan yandı: 100 bin TL cezası var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomotiv sektörlerinde ilan sitelerine yönelik önemli bir düzenleme duyurdu. İlan sitelerinde kimlik ve tapu doğrulama zorunluluğu getirileceğini açıklayan Bakan Bolat, yanlış ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulanacağını bildirdi. Uygulama Şanlıurfa dahil 81 ilde uygulanacak.

Şanlıurfa’da ev ve otomobil satışında yeni dönem!  Bunu yapan yandı: 100 bin TL cezası var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni uygulama, özellikle ikinci el otomotiv piyasasını da kapsıyor. İkinci el aracını satmak isteyenler, galeriye veya yetkili satıcıya aracını vermeden önce e-Devlet üzerinden kimlik ve yetkilendirme işlemlerini tamamlamak zorunda olacak. Ancak bu düzenleme, birinci dereceden akrabaları kapsamayacak, yani aile bireyleri arasında yapılan satışlarda bu kural geçerli olmayacak. Uygulama Şanlıurfa dahil 81 ilde uygulanacak.

Ekim ayından itibaren başlayacak olan bu yeni düzenleme ile birlikte, ilan sitelerinde yalnızca doğrulanmış ilanların yer alması hedefleniyor. Ocak 2025’ten itibaren uygulamanın tam anlamıyla hayata geçmesi planlanıyor. Bu değişikliğin, yaklaşık 80 bin ikinci el araç satıcısını doğrudan etkilemesi bekleniyor.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, Otomotiv ve emlak piyasalarında spekülasyon ve manipülasyonlar yapılarak fiyatların şişirilmesine karşı 1 Kasım 2023 tarihinde ilan sitelerine kimlik doğrulama ve tapu doğrulama zorunluluğu getirildiğini dile getiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yanlış ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulaması getirildiğini hatırlattı.

Şanlıurfa’da ev ve otomobil satışında yeni dönem! Bunu yapan yandı: 100 bin TL cezası var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.