Şanlıurfa'da mezarlıklardaki gizem!

Şanlıurfa’daki Bediüzzaman Aile Mezarlığı, her biri farklı bir hikaye anlatan mezar taşlarıyla dolu. Mezarlıkta yer alan taşların üzerinde yer alan bıçak, araç, silah ve çiçek gibi işaretler, ölen kişilerin hayatlarına dair anlamlı izler bırakıyor.

Şanlıurfa'da mezarlıklardaki gizem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Bediüzzaman Aile Mezarlığında Şanlıurfa'daki her bir mezar taşı, üzerindeki sembollerle farklı bir hayat hikayesi anlatıyor. 

Mezarlığa adım attığınızda, karşınıza çıkan ilk şey mezar taşları üzerindeki farklı semboller oluyor. Bıçak, araç, silah, çiçek... Bu semboller, ölen kişinin hayatına dair önemli ipuçları veriyor. 

Örneğin, kazada hayatını kaybedenlerin mezar başlıklarına kamyon ve araba, cinayette hayatını kaybedenlerin mezar başlarına ise bıçak ile silah, hastalıktan ölenlerin mezar taşlarına ise çiçek gibi çizimlerin yer aldığı görülüyor.

Mezar taşlarındaki bu semboller, sadece ölen kişinin hayatına dair değil, aynı zamanda ailesinin duygularına da ayna tutuyor. Bazı mezar taşlarında, ölen kişinin sevdiği şiirlerden dizeler veya hayat hikayesini anlatan yazılar yer alıyor. Bu yazılar, bazen bir ağıt, bazen bir güfte, bazen de sadece bir özlem dolu fısıltı oluyor.

 

 

Şanlıurfa'da mezarlıklardaki gizem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.