Durumları hiç parlak değil! Şanlıurfa inşaatında maliyet çok alıcı yok

Şanlıurfa'nın nabzı inşaat sektörüyle birlikte atarken, son dönemde yaşanan gelişmeler sektörü derin bir krizin eşiğine getirdi. Art arda gelen zamlar, yükselen işçilik maliyetleri ve TÜİK'in açıkladığı çarpıcı veriler, Şanlıurfa'daki inşaat sektörünün ne denli zor durumda olduğunu gözler önüne serdi. Maliyetler yükselmeye devam ederken, gayrimenkul fiyatları da paralel bir şekilde artış gösteriyor. Artan fiyatlar nedeniyle yükselen konut fiyatları, vatandaşın alım gücünü aşarken, emlak sektörün de ise yaprak kıpırdamıyor.

Durumları hiç parlak değil! Şanlıurfa inşaatında maliyet çok alıcı yok

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın dinamik ekonomisine önemli katkılar sağlayan inşaat sektörü, ardı ardına gelen zamlar ve artan maliyetlerle birlikte büyük bir sınav veriyor.  Özellikle son dönemde yaşanan işçilik maliyetlerindeki artış ve inşaat malzemelerindeki fiyat yükselişi, sektörü durma noktasına getirdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINA GELDİ

Şanlıurfa'da inşaat sektörünün lokomotifi olduğu bilinen Karaköprü ilçesinde bile inşaatların durma noktasına geldiği belirtiliyor.  Bir zamanlar hummalı çalışmaların olduğu şantiyeler, sessizliğe bürünmüş durumda. Sektör temsilcileri, artan maliyetlerin kendilerini zor durumda bıraktığını ve birçok inşaatın yarım kalma noktasına geldiğini belirtti.

MALİYETLER ARTTI

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, inşaat maliyetlerindeki artış geçen yıla göre yüzde 65.78'e ulaştı. Bu oran, sektörün ne kadar büyük bir darbe aldığını gösteriyor. Özellikle çimento, demir ve diğer yapı malzemelerindeki fiyat artışları, müteahhitleri zor durumda bıraktı.

KONUT FİYATLARI DA YÜKSELDİ, EMLAK PİYASASI SESSİZ

Maliyetler artmaya devam ederken, gayrimenkul fiyatları da paralel bir yükseliş gösteriyor. Ancak, bu artışlar vatandaşın alım gücünü aşıyor ve emlak piyasasında hareketliliği neredeyse durma noktasına getiriyor. Emlakçılar, alıcı bulmakta zorlanırken, sektördeki sessizlik dikkat çekiyor.

 

Durumları hiç parlak değil! Şanlıurfa inşaatında maliyet çok alıcı yok

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.