Şanlıurfa’da süre 2 yıldan 4 yıla çıkartıldı!

TÜVTÜRK, emekliler için önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Artık Şanlıurfa’da yaşayan emekliler, araçlarını 4 yıl boyunca muayene ettirmek zorunda kalmayacaklar. Yeni düzenleme, emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İşte detaylar…

Şanlıurfa’da süre 2 yıldan 4 yıla çıkartıldı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yasa tasarısıyla birlikte, yurt dışında yaşayan emekliler için yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı. Bu değişiklik, gurbetçiler için büyük bir avantaj sunarken, beraberinde bazı belirsizlikler de getiriyor. Yabancı plakalı araç sahipleri, Türkiye’ye ilk girişlerinden itibaren 2 yıl içinde başvuruda bulunmaları durumunda, ek 2 yıl daha süre kazanacaklar. Bu süre zarfında Türkiye’de 185 gün bekleme zorunluluğu da kaldırılmış durumda.

TÜRKİYE’DEKİ ARAÇ SAHİPLERİ İÇİN YENİ AVANTAJLAR

Yeni düzenlemeden Türkiye’deki araç sahipleri de faydalanabilecek. Gurbetçi emeklilerin bu avantajlardan yararlanabilmesi için, yurt dışında emekli olduklarını kanıtlayan noter onaylı ve Türkçe’ye çevrilmiş belgeler sunmaları gerekecek. Ancak, yasa tasarısının henüz yürürlüğe girmemiş olması nedeniyle Türkiye’de bulunan araç sahipleri için 185 gün bekleme şartı geçerliliğini koruyor.

Gurbetçi emeklilerin bu avantajlardan faydalanabilmesi için son bir yıl içinde toplamda en az 185 gün yurt dışında bulunma şartını yerine getirmeleri gerekiyor. Ayrıca, yabancı plakalı araçların her yıl muayene edilmesi gerektiği unutulmamalı. Sıfır kilometre araçlar için bu süre 2 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu durum, Türkiye’de kalan araçların en az 2 kez muayene edilmesini gerektiriyor.

 

Şanlıurfa’da süre 2 yıldan 4 yıla çıkartıldı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.