Gaziantep’in fıstık tüccarları, Urfa’daki üreticileri zora soktu

Şanlıurfa, Türkiye’nin fıstık üretiminde önemli bir merkez olarak bilinirken, bu yılki fıstık hasadı, umut verici bir başlangıçtan endişeli bir sona doğru evriliyor. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Antepli tüccarların fıstık fiyatlarına müdahale etmesiyle birlikte, fıstık fiyatlarının düştüğünü söyledi.

Gaziantep’in fıstık tüccarları, Urfa’daki üreticileri zora soktu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Urfa Keten Köyneği fıstığı hasadının başlamasıyla birlikte fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşandığını açıkladı. 

Ekonomim’den Mehmet Nabi Batuk’un haberine göre İpar, bu durumun yüksek girdi maliyetleriyle mücadele eden fıstık üreticilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

İPAR: ÇİFTÇİLERİMİZ BÜYÜK BİR ZARARA UĞRADI

İpar, “Hasat sezonunun başında çiftçilerimiz büyük bir zarara uğradı. Bu yıl iyi bir yağış aldık ve verim oldukça yüksekti. Fakat fiyatların düşmesi ve istikrarın sağlanamaması, üreticilerimizin sorunlarını artırıyor” dedi. Geçen yıl su altı fıstık fiyatlarının 115 TL’den satıldığını hatırlatan İpar, bu yıl fiyatların 90 TL’ye kadar gerilediğini belirtti. İpar, yer fıstığı hasadının da başlamasıyla bu oranların daha da düşmesinden endişe ettiklerini ifade etti.

“GAZİANTEP’TEKİ BAZI TÜCCARLARIN MÜDAHALESİYLE FISTIK FİYATLARININ DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ TESPİT ETTİK”

İpar, Gaziantep'teki bazı tüccarların Urfa fıstık fiyatlarını düşürmek için müdahale ettiğini tespit ettiklerini vurgulayarak, “Yaptığımız araştırmalarda Gaziantep’teki bazı tüccarların müdahalesiyle fıstık fiyatlarının düşürüldüğünü tespit ettik. Antep’teki tüccarların Urfa’daki fıstık fiyatlarını belirlemesine yönelik hamleleri doğru ve kabul edilebilir değil. Urfalı üreticiler Türkiye fıstık üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiriyor. “ dedi.

“ACİL BİR FİYAT REVİZYONU BEKLİYORUZ”

Fıstık fiyatlarının düşmeye devam etmesi durumunda, Urfa’nın tek umudu olan fıstıktan üreticilerin zarar edeceğini dile getiren İpar, “Bu durum, önümüzdeki dönem ekim sıkıntısına yol açabilir. Urfa fıstık piyasasına il dışından müdahalelerin engellenmesini ve acil bir fiyat revizyonu bekliyoruz” şeklinde uyardı.

 

 

Gaziantep’in fıstık tüccarları, Urfa’daki üreticileri zora soktu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.