Şanlıurfa’da zorunlu hale gelecek! Bakan duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik Taslağı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni düzenleme ile Şanlıurfa dahil olmak üzere Türkiye’nin 81 ilindeki kesimhanelerin belirli noktalarına kamera sistemi kurulması zorunlu hale getirilecek.

Şanlıurfa’da zorunlu hale gelecek! Bakan duyurdu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik Taslağı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yumaklı, yönetmelik taslağının kamuoyunun görüşüne açıldığını duyurarak, bu düzenlemeyle birlikte birçok yeni uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti. 2011 yılında yürürlüğe giren mevcut yönetmelikte yapılacak değişikliklerin, gıda ürünlerinin üretiminden nakliyesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayacağını vurguladı.

Bakan Yumaklı, gıda güvenliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Tüketicimizin güvenli gıdaya ulaşması için çalışıyoruz. Kesimhanelerde zaman zaman karşılaştığımız kabul edilemez görüntülerin bir daha yaşanmaması adına daha katı uygulamalara geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin en önemli değişikliklerinden biri olarak kesimhanelerde belirli noktalara kamera sistemlerinin kurulması gerektiğini ifade eden Yumaklı, “Kesilen hayvanların gerektiğinde dijital takibinin yapılabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmayı öngörüyoruz. Gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

 

Şanlıurfa’da zorunlu hale gelecek! Bakan duyurdu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.