1.20 faiz oranıyla konut kredisi imkanı! Kampanya başlıyor…

İlk kez ev alacaklar, 1.20 faiz oranıyla düşük faizli konut kredisi kampanyasında son gelişmeleri yakından takip ediyor. İlk Evim kampanyası, özellikle ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için büyük önem taşıyan bir konut destek programıdır. Hükümet tarafından hayata geçirilecek bu kampanya, ev sahibi olmayı daha kolay ve ulaşılabilir hale getirecek. OVP kapsamında, ilk ev alacaklara uygun ödemeli kredi sunulacak.

1.20 faiz oranıyla konut kredisi imkanı! Kampanya başlıyor…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düşük faizli konut kredisi için başvuru şartları ve tarihleri henüz netleşmedi. Ancak, kampanya kapsamında başvuruların ne zaman başlayacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı merak ediliyor. 

15 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ VERİLECEK

İlk evini alacaklara yüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli konut kredisi verilecek. İlk Evim Konut Kampanyası detayları netleşmeye başladı. Ev sahibi olmayı planlayan milyonlarca vatandaş bayram edecek.

1.20 FAİZ ORANIYLA KONUT KREDİSİ VERİLECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci kez ev sahibi olacak kişiler için kredileri sınırlandırmıştı. Günümüzde 1 milyon TL tutarında bir konut kredisi için 12 aylık vadeyle hesaplandığında  aylık faiz oranı yüzde 6,99 olarak uygulanırken, toplam geri ödeme miktarı 9 milyon TL’ye yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan “İlk Evim Konut Kampanyası” kapsamında, ilk kez ev alacaklara  tüzde 1.20 faiz oranıyla 15 yıl vadeli konut kredisi verilecek.  Düşük faizli kredi imkanı vatandaşın nefes almasını sağlayacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alacaklar için bu düşük faizli kredinin açıklanacağını duyurdu. Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut fiyatlarının düşmesi için yeni konut arzının sağlanacağına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kampanya kapsamında, sadece ilk kez ev sahibi olacak kişilere kredi verilecek. Daha önce ev sahibi olmuş kişiler bu krediden yararlanamayacak. Kredi vadesinin 15 yıl, yani 180 ay olması bekleniyor. Başvuruların nasıl yapılacağı ve kampanyanın kesin detayları, düzenlemelerin tamamlanmasının ardından duyurulacak.

CEVDET YILMAZ'DAN DÜŞÜK FAİZLİ İLK EVİM KONUT KREDİ KAMPANYASI AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım'da yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ifadeleri şöyle: "Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

1.20 faiz oranıyla konut kredisi imkanı! Kampanya başlıyor…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.