Gençlerin en büyük sorunu nedir: Anketin çarpıcı sonuçları

AK Parti'nin Haziran ayında 3 bin kişiyle gerçekleştirdiği ankette, gençlerin çözülmesi gereken en önemli sorunları ve geleceğe dair kaygıları açıkça ortaya kondu. Anket sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 25.8’i işsizliği en büyük sorun olarak belirtti.

Gençlerin en büyük sorunu nedir: Anketin çarpıcı sonuçları

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti'nin Haziran ayında 3 bin kişiyle yaptırdığı ankete göre, "Gençlerle ilgili çözülmesi gereken en önemli sorun nedir?" sorusuna yüzde 25,8'i işsizlik yanıtını verdi.

İŞSİZLİK VE EKONOMİ ÖN PLANDA

Ankete katılan gençlerin yüzde 21.9’u ekonomik sorunları, yüzde 15.9’u ise eğitim alanındaki sıkıntıları öne çıkardı. İşsizlik, gençlerin en çok kaygı duyduğu konu olurken, ekonomik belirsizlikler de dikkat çekici bir oranla, yüzde 21.9 ile ikinci sırada yer aldı. Daha da çarpıcı bir bulgu, gençlerin yüzde 40.1’inin yurt dışında yaşama planı olduğunu belirtmesi. 

GELECEK KAYGISI YÜKSELİYOR

Gelecek kaygısı konusundaki anket sonuçları ise oldukça dikkat çekici. Gençlerin yüzde 36.1’i geleceği hakkında “çok iyimserim” veya “iyimserim” yanıtını verirken, yüzde 33.6’sı “çok karamsarım” ve “karamsarım” diyerek tedirginliklerini dile getirdi. Gelecek için karamsar düşünenlerin yüzde 28.9’u bu duygunun kaynağını ekonomik sorunlar olarak gösterdi. Ayrıca, gençlerin yüzde 17.7’si ise genel bir gelecek kaygısı taşıdığını ifade etti.

 

 

Gençlerin en büyük sorunu nedir: Anketin çarpıcı sonuçları

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.