Bakan Yumaklı duyurdu! Kesimhanelerde yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğini artırmak amacıyla kesimhanelere yönelik önemli bir düzenleme getirecek yeni yönetmelik taslağını kamuoyuna duyurdu. Yönetmelik, kesimhanelerde belirli noktalara kamera sistemleri kurulmasını zorunlu hale getiriyor.

5

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmelik Taslağı"na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yeni düzenlemenin kamuoyunun görüşüne açıldığını belirten Yumaklı, taslakla birlikte birçok yeni uygulamanın hayata geçirileceğini ifade etti.

Yumaklı, 2011 yılında yürürlüğe giren mevcut yönetmelikte bazı değişiklikler yapma amacıyla başlatılan çalışmaları tamamladıklarını ve çeşitli gıda ürünlerinin üretiminden nakliyesine kadar birçok düzenlemenin getirileceğini söyledi. "Amacımız, tüketicimizin güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak," diyen Yumaklı, özellikle kesimhanelerde zaman zaman karşılaşılan hoş olmayan görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yeni düzenlemede kesimhanelerde kamera sistemlerinin zorunlu hale getirileceğini belirten Yumaklı, bu sistemlerin kesilen hayvanların dijital takibinin yapılabilmesini sağlayacak altyapıyı da içereceğini ifade etti. Bakan Yumaklı, gıda güvenilirliğinin sağlanması için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu düzenlemenin, kesimhanelerdeki hijyen standartlarını ve denetim süreçlerini önemli ölçüde iyileştirmesi bekleniyor. Yönetmelik taslağı, kamuoyunun ve ilgili tarafların görüşlerine açılarak nihai şekli verilecek.