Otomobil devi iflasın eşiğinde! Mahkemeden karar geldi

Lüks elektrikli araç üreticisi Human Horizons, finansal kriz nedeniyle iflas öncesi yeniden yapılandırma başvurusunda bulundu. Şirket, HiPhi markasıyla birlikte mahkemeye başvurdu ve Nisan 2024 itibarıyla borçlarını ödeyemez duruma geldiğini açıkladı.

5

Çinli elektrikli araç üreticisi Human Horizons, yaşadığı finansal sorunlar nedeniyle HiPhi markasıyla birlikte Doğu Çin’in Yancheng kentindeki Halk Mahkemesi'ne başvurdu.

Mahkeme, şirketin yeniden yapılandırma sürecine uygun olduğunu belirleyerek süreci denetleyecek bir yönetici atayacağını ve sürecin başlangıçta altı ay süreceğini duyurdu; gerekirse bu sürenin üç ay daha uzatılabileceği ifade edildi.

 

MALİ KRİZ VE ÜRETİM DURUŞU

Human Horizons, Şubat 2024 itibarıyla yaşadığı zorlu ekonomik koşullar ve düşük satış rakamları nedeniyle üretimi durdurdu. Şirket, mağazalarını kapatmak zorunda kaldı ve tedarikçilere ödeme yapamaz hale geldi. 2023 yılında yalnızca 8.000’den az lüks elektrikli araç teslim edebilen şirket, finansal sıkıntılarla başa çıkmaya çalışıyor.

 

DIŞ YARDIM ARAYIŞLARI VE GELECEK BELİRSİZLİĞİ

Mali sıkıntılardan kurtulmak isteyen Human Horizons, dışardan yardım istemişti. Bir şirket yeniden yapılandırılması ve üretime devam etmesi için 1 milyar dolarlık fon sağlamayı kabul ettiği bildirilmişti. Ancak, şirketin iflas sürecine girmesi nedeniyle bu anlaşmanın sağlanmadığı görünüyor.