Şanlıurfa’da altın alacaklar, haber var! Bu beklenmiyordu...

Ekonomi dünyasının dikkatle takip ettiği Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş piyasalarındaki son gelişmeleri canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar…

5

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, resmi Youtube kanalında canlı yayında altın hakkındaki beklentilerini açıkladı. 

İslam Memiş, ons altın fiyatlarının şu anda 2402 dolarda olduğunu belirtti. Kısa vadede 2380 - 2480 dolar aralığının takip edileceğini ifade eden Memiş, “2380 dolarlık seviyeye test edildi ve ardından 2402 dolara geri döndü. Eğer piyasalarda misilleme hareketleri yaşanırsa, yukarıda 2480 dolar seviyesini görebiliriz. Ancak, borsalardaki olası çöküşler devam ederse, 2320 dolar seviyesini de göz önünde bulundurmalıyız,” dedi.

GRAM ALTIN VE GÜMÜŞTE STRATEJİK TAVSİYELER

Gram altın konusunda da uyarılarda bulunan Memiş, serbest piyasalarda gram altının 2630 - 2640 lira arasında işlem gördüğünü söyledi. Doların güçlü duruşunun gram altındaki gerilemeyi sınırladığını belirten Memiş, “Ağustos ayında 2730 lira seviyesini direnç olarak takip edeceğiz. Eğer ons altında bir gerileme yaşanırsa, gram altında da bir düşüş olabilir ve bu, alım yapmak için büyük bir fırsat olabilir,” diye ekledi.

Gümüş onsunda ise 26.80 - 27.20 dolar aralığına dikkat çekti. Yukarıda 30 - 31 dolar direnci bulunduğunu ifade eden Memiş, “Gümüş, altına kıyasla daha uygun fiyatlarla işlem görüyor. Elinde altın bulunduran yatırımcılar, rasyo ve parite hesaplamaları üzerinden gümüşe geçiş yapabilirler. Biz de altın pozisyonlarımızı gümüşe çevirmiş durumdayız,” şeklinde konuştu.

PİYASALAR DİKEN ÜSTÜNDE

Memiş, piyasaların genel durumuna da dikkat çekti. “Piyasalar şu an çok riskli ve diken üstünde. Artçı şoklar ve belirsizlikler devam edecek. Borsa yatırımcılarının dikkatli olmaları gerekiyor,” diyerek yatırımcılara temkinli olmalarını önerdi.