Urfa katmeri Antep katmerini geçsin istiyorsanız...

Türkiye'nin çeşitli mutfak kültürlerinde tatlı ve hamur işlerinin önemi büyük. Gaziantep katmeriyle ünlenmişken, Şanlıurfa’nın peynirli katmeri de bu tahtı sarsmaya aday. Yıllardır Antep katmerinin "en iyi" olarak anılması, bu geleneksel tatlının kalitesinden kaynaklanıyor, ancak Urfa’nın peynirli katmeri, şimdi bu onura göz dikmiş durumda. Şanlıurfa katmeri Antep katmerini geçsin istiyorsanız işte basit bir formülü…

Urfa katmeri Antep katmerini geçsin istiyorsanız...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin tatlı dünyasında Gaziantep katmeri önemli bir yere sahip. Ancak, Şanlıurfa'nın peynirli katmeri, bu lezzetli unvanı sarsacak potansiyele sahip. 

Şanlıurfa’nın peynirli katmeri, Gaziantep katmerinin tahtını sallayacak kadar lezzetli ve özgün bir alternatif sunuyor. Hem yöresel bir tat arayanlar hem de yeni lezzetler keşfetmek isteyenler için bu tarif, mutlaka denenmesi gereken bir seçenek.

Gaziantep katmerinin genellikle çok ince yufka ile yapıldığı bilinirken, Şanlıurfa katmeri, peynirin zengin lezzeti ve cevizle harmanlanan hamuruyla farklı bir deneyim sunuyor. Ayrıca, Urfa'nın katmeri şerbetle tatlandırıldığı için tatlı ve tuzlu arasında mükemmel bir denge sağlıyor.

ŞANLIURFA KATMERİ: BİR LEZZET PATIRTISI

Şanlıurfa’nın peynirli katmeri, malzemeleri ve yapılış şekliyle kendine has bir tat profili sunuyor. İşte, Urfa katmerinin Gaziantep katmerini geçmesine yardımcı olacak bir tarif:

Malzemeler:

6 adet baklavalık yufka

2 yemek kaşığı tereyağı

250 gram Urfa peyniri (veya benzeri sert beyaz peynir)

1 kahve fincanı ceviz

Şerbet İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Hazırlık:

1.Şerbeti Hazırlayın: Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakın.

2.Katmeri Oluşturun: Bir yufkayı tezgaha serin ve üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. Üzerine ikinci yufkayı serin ve tekrar tereyağını sürün. Yufkanın ortasına rendelenmiş Urfa peynirini ve biraz ceviz serpiştirin. Yufkayı zarf şeklinde kapatın.

3.Pişirme: Tava veya sac üzerinde, az miktarda tereyağı ile altını ve üstünü altın rengini alana kadar kızartın.

4.Servis: Katmeri servis tabağına alın, üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine ceviz serpiştirip sıcak servis yapın.

Urfa katmeri Antep katmerini geçsin istiyorsanız...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.