Ulusal Süt Konseyi'nden çiğ süt fiyatı kararı

Ulusal Süt Konseyi Yönetimi Kurulu, dün yaptığı toplantıda çiğ inek sütü litre satış fiyatının 14,65 TL olarak uygulanmasına devam edilmesine karar verdi.

Ulusal Süt Konseyi'nden çiğ süt fiyatı kararı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantıda çiğ süt tavsiye fiyatını güncel piyasa koşulları ve maliyetler doğrultusunda yeniden değerlendirdi. 

Toplantıda alınan karara göre, Nisan ayında belirlenen çiğ süt tavsiye fiyatının devam etmesine karar verildi.

Yönetim Kurulu, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü için tavsiye edilen satış fiyatının litre başına net 14,65 TL olarak uygulanmaya devam edeceğini açıkladı. Bu fiyat, çiğ süt desteği hariç olarak üreticinin eline geçecektir. Ayrıca, soğutma, nakliye ve diğer cari giderlerin üretici tarafından karşılanması durumunda, bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği belirtildi.

Konsey, mevcut piyasa koşullarını ve maliyetleri dikkate alarak, üreticilere destek olmaya devam edeceklerini duyurdu.

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu’ndan konuyla ilgili yapılanan açıklama şu ifadelere yer verildi:

 "Konseyimizce 9 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Nisan ayında çiğ süt tavsiye fiyatı ile ilgili alınan karar gözden geçirilmiştir. Mevcut piyasa şartları ve maliyetler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede güncel çiğ süt tavsiye fiyatının devamına karar verilmiştir. Buna göre; yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 14,65 TL olarak uygulanmasına devam edilecektir. Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderler üreticiye ilave olarak ödenecektir”.

Ulusal Süt Konseyi'nden çiğ süt fiyatı kararı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.