Kış gelmeden zamları geldi! Bir zam daha yolda

Vatandaşın cebini yakacak bir haber daha. Daha yeni doğal gaza gelen yüzde 38'lik zamın etkisi sürerken, yeni bir zam haberi daha gündeme düştü. İşte detaylar…

Kış gelmeden zamları geldi! Bir zam daha yolda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal gaz fiyatlarına bir zam daha kapıda.

Rus enerji şirketi Gazprom’un temsilcisi Sergey Kupriyanov, Ukrayna ile yaşanan gerilimlerin ardından Suca şehrindeki doğal gaz ölçüm istasyonunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kupriyanov, 9 Ağustos itibarıyla spot fiyatların rekor seviyeye çıktığını belirtti. Suca’daki gelişmelerin, doğal gaz ve LNG fiyatlarında büyük bir artışa yol açtığını vurguladı ve “Bu durum, yaz mevsiminde bile piyasayı etkiliyor; kimlerin bu durumdan yararlandığına dair sorular ortaya çıkıyor” dedi.

Norveç’teki doğal gaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da fiyat artışlarına katkıda bulunduğunu belirten Kupriyanov, bu bakımların geçen yıl yaşanan gecikmelere benzer sorunlar doğurabileceğini öngördü. Gaz fiyatlarının yükseliş trendinin süreceği öngörülüyor.

Türkiye, Rusya’dan yılda 21 milyar 340 milyon metreküp doğal gaz ithal ediyor ve bu artışlardan doğrudan etkileniyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 38, elektrik üretimi dışındaki serbest tüketicilerin kullanımında ise yüzde 33,1 artış gerçekleştirdiğini duyurdu. Kış mevsimine yaklaşırken, bu artışlar vatandaşların bütçelerinde ek yük oluşturacak gibi görünüyor.

 

 

Kış gelmeden zamları geldi! Bir zam daha yolda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.