150 TL’den 500 TL’ye yükseltilmişti! Flaş açıklama geldi

Gelir İdaresi Başkanlığı, 12 Ağustos'ta geçerli olacak yeni yurt dışı harcıyla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. Açıklamada, 12 Ağustos'tan itibaren yurt dışına çıkacak olan vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları için, bu tarihten önce seyahat tarihlerini belirterek harç ödemelerini gerçekleştirebilecekleri kaydedildi.

150 TL’den 500 TL’ye yükseltilmişti! Flaş açıklama geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı, 12 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak yeni yurt dışı çıkış harcı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu tarihten sonra yurt dışına çıkacak vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları için, seyahat tarihlerini belirterek harç ödemelerini önceden gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Ekonomik krizin etkileriyle yükselen enflasyon ve döviz kurlarındaki artış, vatandaşları zor durumda bırakırken, yurt dışı çıkış harcına da büyük bir zam yapıldı. Daha önce 150 TL olan harç ücreti, yüzde 233 oranında bir artışla 500 TL’ye yükseltildi.

Yükselen harçların uygulanmaya başlanacağı tarihin yaklaşmasıyla beraber Gelir İdaresi Başkanlığı, açıklamada bulundu.

Açıklamada, 12 Ağustos'tan itibaren yurt dışına çıkacak olan vatandaşların sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları için, bu tarihten önce seyahat tarihlerini belirterek harç ödemelerini gerçekleştirebilecekleri kaydedildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"2/8/2024 tarih ve 32620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7524 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 12/8/2024 tarihinden itibaren (bu tarih dahil) yurt dışına çıkış yapacak vatandaşlarımız tarafından ödenecek yurt dışına çıkış harcı tutarı 500 TL olarak belirlenmiştir.

12/8/2024 tarihinden itibaren yurt dışına çıkacak vatandaşlarımızın sınır kapılarında mağduriyet yaşamamaları açısından, bu tarihten önce seyahat tarihlerini belirtmek suretiyle harç ödemelerine imkan sağlanmıştır.

Bu çerçevede, 12/8/2024 tarihi saat 00:00’dan itibaren yapılacak yurt dışına çıkışlar için bu tarihten önce vergi dairelerinden ya da Dijital Vergi Dairesinin dijital.gib.gov.tr adresindeki web uygulaması üzerinden seyahat tarihi belirtilmek suretiyle 500 TL tutarındaki harç ödemesi gerçekleştirilebilecektir. Kamuoyuna duyurulur.”

 

150 TL’den 500 TL’ye yükseltilmişti! Flaş açıklama geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.