Gözler ona çevrildi: Deprem uzmanı Naci Görür'den kritik uyarılar!

Geçtiğimiz günlerde Adana’da üst üste üç depremin meydana gelmesinin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür fay hatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Marmara depremi ile ilgili kritik uyarılarda bulunduğu açıklamasında, “Tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum” diyerek sitem etti. Öte yandan, Antalya'da meydana gelen depremler hakkında da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak değerlendirme yaptı.

Gözler ona çevrildi: Deprem uzmanı Naci Görür'den kritik uyarılar!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Son dönemlerde Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan depremler akıllara, “büyük depremlerin habercisi olabilir mi?” sorusunu getirdi ve gözler yeniden deprem uzmanlarına çevrildi.

6 Şubat depremlerinden bu yana deprem uzmanlarından üst üste değerlendirmeler ve uyarılar gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de Adana’da peş peşe meydana gelen 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki üç depremi Akdeniz'deki 4.9'luk deprem izledi. 

Türkiye’deki fay hatlarında yeniden hareketlilik yaşanan bu günlerde yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk’te yer alan bir programda son dönemlerde yaşanan depremleri değerlendirdi ve fay hatlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

“ADANA HAVZASINDA BİR DEPREM OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana’da art arda yaşanan depremleri analiz ederek Adana Havzasında bir deprem olabileceğini düşüyoruz diyerek, "Yalnız birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi. Adana Havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. Sebebi de Doğu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova'dan başlayıp Kahramanmaraş'a kadar gelen Doğu Anadolu Fayı. Kahramanmaraş üzerinden de Batı'ya doğru, oradan da Adana havasına doğru saçaklanmakta… 

Adana'da bir deprem bekledikleri uyarısını yapan Görür, "Doğu Anadolu'nun Hatay'a kadar olan kısmı Doğu Anadolu Fayı değil; o Ölü Deniz Fayı'dır. Bingöl Karlıova'dan başlayan önce Elazığ depremini üreten ondan sonra Malatya, Kahramanmaraş depremi ve o depremin açığa çıkarttığı büyük enerjinin bir kısmının Adana havzasına transfer edildiğini düşünüyoruz. Dolasıyla Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" ifadelerini kullandı ve uyarıda bulundu.

“MARMARA BÖLGESİ'NİN 7 VEYA ÜZERİNDE BİR DEPREMLE KARŞILAŞMASI YÜZDE 47'DİR”

Özellikle merak edilen ve beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür şunları belirterek sitem etti:

"ABD'li bilim adamları liderliğindeki bir ekip 2000 yılında bir araştırma yaptılar. Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize etti; 1999'dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaşması yüzde 47'dir. Daha önce yüzde 64'tü. Bunun dediği 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum." 

GÖRÜR: HELEN-KIBRIS YAYINDA ÇOK DEPREM OLUYOR

Bugün Antalya’da meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, “Bugün Antalya Kaş açıklarında 12 sularında 4,1 iki deprem oldu. Sanırım depremler Helen-Kıbrıs yayında ve Plini-Strabo hendeği üzerinde. Bu transform fay karaya doğru Fethiye-Burdur zonu ile devam ediyor. Helen-Kıbrıs yayında çok deprem oluyor. Sevgiyle” diyerek bu depremler hakkında da değerlendirme yaptı.

Gözler ona çevrildi: Deprem uzmanı Naci Görür'den kritik uyarılar!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.