SGK'dan dolandırıcılık uyarısı! IBAN dolandırıcılığına dikkat

SGK, vatandaşlara gönderilen genel sağlık sigortası prim borcu ile ilgili IBAN numaralarının dolandırıcılık amaçlı olduğunu uyararak, prim ödemelerinin yalnızca anlaşmalı bankalardan ve e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile yapılması gerektiğini açıkladı. IBAN içeren SMS'lere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

SGK'dan dolandırıcılık uyarısı! IBAN dolandırıcılığına dikkat

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde vatandaşlara genel sağlık sigortası prim borcunu ödemeleri için iletilen IBAN numaralarının dolandırıcılık amaçlı olduğunu duyurdu. 

Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 “Son dönemlerde vatandaşlarımıza genel sağlık sigortası prim borcunun bulunduğu ve iletilen IBAN’a para yatırılarak söz konusu borcun ödenebileceğine dair SMS’ler iletildiğine ilişkin Kurumumuza şikayetler gelmektedir. 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında prim borcu bulunan vatandaşlarımız söz konusu prim borçlarını anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı ile mobil bankacılık kanalı veya e-devlet üzerinden yalnızca T.C. Kimlik Numaraları ile ödeyebilmekte bu doğrultuda genel sağlık sigortası prim ödemeleri için herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamaları gerekmektedir. Kurumumuz tarafından vatandaşlarımıza ilgili kapsamlarda bilgilendirme amacıyla gönderilen tebligat ve SMS’ler içerisinde de herhangi bir IBAN numarasına yer verilmemektedir. Buna göre vatandaşlarımızın kendilerine iletilen genel sağlık sigortası borcunun bulunduğu ve mesajda yer alan IBAN numarasına söz konusu borcun yatırılmasına dair SMS’LERE İTİBAR ETMEMELERİ GEREKMEKTEDİR. Kamuoyuna önemle duyurulur”.

 

SGK'dan dolandırıcılık uyarısı! IBAN dolandırıcılığına dikkat

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.