Şanlıurfa’ya 14 gün süre verildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tapu sahiplerine önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, belirli belgeleri eksik olan tapu sahiplerine 14 günlük süre tanıyarak, bu belgelerin temin edilmesini zorunlu hale getirdi. Özellikle miras yoluyla sahip olunan ve taahhütname ile başvurulan arazilere yönelik itirazlar durumunda, bu arazilere ait kayıtlar, itiraz edilen hisse oranlarına göre geçersiz sayılacak.

Şanlıurfa’ya 14 gün süre verildi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni sistem değişiklikleriyle süreci daha etkin yönetmeyi amaçlıyor. Bu düzenlemeler, Şanlıurfa’yı da yakından ilgilendiriyor. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) hakkında önemli detaylar da açıklandı. Yapılan değişiklikler, ÇKS kayıt süreçleri, denetim prosedürleri ve sistem güncellemelerini kapsıyor. Taahhütname altındaki araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonlarının belirlediği yöntemler kullanılarak kaydedilecek.

İTİRAZ SÜRECİ VE GEÇERSİZLİK DURUMU

Mirasçılar veya hissedarlar, taahhütname altındaki arazilere üretim yılı içinde itiraz ederse, bu itirazlara göre belirlenen hisse oranlarına karşılık gelen alanların kayıtları iptal edilecek. Miras yoluyla sahip olunan arazilere yönelik itirazlar durumunda, itiraz edilen hisse oranlarına göre kayıtlar geçersiz sayılacak.

14 GÜNLÜK SÜRE

Yeni düzenlemelere göre, tapu sahiplerinin gerekli belgeleri 14 gün içinde temin etmeleri gerekiyor. Veraset yoluyla sahip olunan ve taahhütname ile başvurusu yapılan arazilere mirasçılar veya hissedarlar tarafından itiraz edilirse, bu arazilere ait kayıtlar itirazın yapıldığı üretim yılından itibaren geçersiz sayılacak.

BAŞVURU SÜRECİ

Mart ayında, bu arazilere ait ÇKS kayıtları il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 14 gün boyunca askıya çıkarılacak. İtirazlar sadece mirasçılar veya hissedarlar tarafından yapılacak ve diğer itirazlar sonraki aşamalarda değerlendirilecek. Tapu sicilinde kayıtlı malikin vefatı durumunda, mirasçılar tarafından resmi olarak tescil edilmemiş araziler intikali tamamlanmamış olarak değerlendirilecek.

 

Şanlıurfa’ya 14 gün süre verildi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.