Şanlıurfa’da aile hekimliği sistemi daha da güçleniyor

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında 2010 yılında ülke genelinde uygulamaya alınan aile hekimliği sistemi, vatandaşların ikametlerine en yakın sağlık hizmetlerine kolayca erişimini sağlıyor. Bu sistem, birinci basamak başvuru noktası olan aile hekimlerinin hastanelerdeki yoğunluğun azaltılmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor.

Şanlıurfa’da aile hekimliği sistemi daha da güçleniyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, aile hekimlerinin koruyucu sağlık hizmetleri açısından önemine vurgu yaptı. Doç. Dr. Solmaz, aile sağlığı merkezlerinde (ASM) 15-49 yaş arası kadınlar için sağlık izlemleri yapıldığını ve kanser taramalarının yürütüldüğünü belirtti. 

Özellikle, 40-69 yaş arasındaki kadınların meme kanseri taramaları ve mamografileri, KETEM'lere yönlendirilerek aile hekimleri tarafından organize ediliyor. Ayrıca, 30-65 yaş arası kadınlar için rahim ağzı kanserine yönelik HPV taramaları da yine KETEM'lerde yapılmakta.

Doç. Dr. Solmaz, "Kişilerin akut şikâyetlerde ve kronik hastalıkların yönetiminde ilk başvurunun aile sağlığı merkezlerine yapılması büyük önem taşıyor. Gerekli durumlarda hastanelere yönlendirmeleri biz yapıyoruz," şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, aile sağlığı merkezlerinde sunulan bu hizmetlerle vatandaşların sağlığını korumayı ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmayı hedefliyor. Sağlığınız için ilk başvurunuzun ASM'ler olması önerilmektedir.

Şanlıurfa’da aile hekimliği sistemi daha da güçleniyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.