TÜİK’e göre en düşük yoksulluk Şanlıurfa’da!

TÜİK, en son yayımlanan verilerine göre, yoksulluk oranlarındaki bölgesel farklılıklar dikkat çekti. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis gibi illerin yer aldığı bölge ile birlikte, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın bulunduğu bölge de en düşük yoksulluk oranlarına sahip bölgeler arasında yer aldı.

TÜİK’e göre en düşük yoksulluk Şanlıurfa’da!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması, Türkiye’nin en zengin ve en yoksul illerini ortaya koydu. 2023 yılı verilerini kapsayan rapora göre, Türkiye genelinde yoksulluk oranı yüzde 21,7 olarak belirlendi.

ŞANLIURFA VE DİYARBAKIR YOKSUL DEĞİL

Yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler arasında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in yer aldığı TRC1 bölgesi yüzde 10,4 ile liderliği elinde tutarken; Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in bulunduğu TRC3 bölgesi yüzde 12,9 ile ikinci sırada yer aldı. Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı kapsayan TRC2 bölgesi ise dikkat çekici bir şekilde en düşük yoksulluk oranlarından birine sahip. Bu veriler, bölgedeki ekonomik dinamiklerin ve sosyal yardımlaşmanın olumlu etkilerini yansıtıyor.

KAHRAMANMARAŞ VE HATAY VERİ EKSİKLİĞİ
Deprem felaketi nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin bulunduğu TR63 bölgesinde veri toplanamadığı belirtildi. Bu durum, felaketin yoksulluk üzerindeki etkilerini tam olarak değerlendirmeyi zorlaştırıyor.

EN YOKSUL ŞEHİRLER
TÜİK’in raporuna göre, Türkiye’nin en yoksul coğrafi bölgesi TR82 olarak belirlendi. Bu bölgede yer alan Kastamonu, Çankırı ve Sinop, yoksulluk oranları ile dikkat çeken iller arasında. Ayrıca, İstanbul’un da dahil olduğu TR10 bölgesi ve Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan TRA2 bölgesi, yoksulluk oranları açısından dikkat çekiyor.

TÜİK’e göre en düşük yoksulluk Şanlıurfa’da!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.