Türkiye’nin sevilen çay markasıydı! 30 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle şirketler zor günler yaşıyor. Yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle şirketler ya iflas ediyor ya da konkordato talep ediyor. Son olarak Türkiye’nin köklü çay markalarından Tirebolu 42, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Türkiye’nin sevilen çay markasıydı! 30 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adını Giresun’un Tirebolu ilçesinden alan Tirebolu 42, Giresun yöresinin kültürel değerlerini yaşatma misyonuyla faaliyet gösteren bir firma olarak ve 1992 yılında kuruldu. 32 yıllık şirket şuan ekonomik sorunlarla boğuşuyor.

Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato sürecine alındı.

Şirket hakkında verilen konkordato kararı doğrultusunda, alacaklılara alacaklarını bildirmeleri için 15 günlük süre tanındı. Mahkeme, bu süre zarfında alacaklıların taleplerini belirtmeleri gerektiğini açıkladı. Alacak bildirimlerinin, belirlenen ofis adresine yapılması talep ediliyor.

 

15 GÜN SÜRE

Alacaklılar, alacaklarını belgeleyerek konkordato komiserliğine iletmelidir. 15 günlük süre içinde yapılmayan bildirimler, dikkate alınmayacaktır. Konkordato sürecinin, Tirebolu 42'nin ekonomik durumunu düzeltme ve alacaklılarına gerekli ödemeleri gerçekleştirme amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Tirebolu 42’nin bu adımı, firmanın finansal yükümlülüklerini yerine getirebilmesi ve ekonomik yeniden yapılanmasını sağlayabilmesi için kritik bir dönem olacak. 

Türkiye’nin sevilen çay markasıydı! 30 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.