Ev sahibi ve kiracı için artık zorunlu! e-Devlet'ten yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan etkileyen yeni bir uygulamanın müjdesini verdi. Yılmaz, Beştepe'de düzenlenen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda, ev sahipleri ve kiracıların kira sözleşmelerini artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceğini açıkladı.

5

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Kritik gelişmeyi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu.

E-DEVLET’TE YENİLİKLER

Yılmaz, 2018 yılından bu yana düzenli olarak yapılan toplantılarda alınan kararların e-Devlet Kapısı’nda önemli yenilikler sağladığını vurguladı. Bu toplantılarda ulusal veri sözlüğü, veri ihtiyaç envanteri ve memnuniyet anketi gibi çeşitli konularda çalışmaların başlatıldığını belirtirken, yapay zeka ve büyük veri ile ilgili stratejilerin de hayata geçirildiğine dikkat çekti.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Geçen yıl kabul edilen 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nın dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm temalı olduğunu ifade eden Yılmaz, dijitalleşme sürecinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Bugünkü toplantının ana gündem maddelerinin e-Devlet Kapısı’nın gelişimi, Türkiye’nin uluslararası sıralamalardaki durumu ve yeni planlanan çalışmalar olduğunu dile getirdi.

KİRA SÖZLEŞMELERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Toplantıda Yılmaz, kısa süre içinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek yeni işlemleri de açıkladı. Kullanıcılar, yıl sonuna kadar kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Ayrıca, “Özel sigortalarım” bütünleşik hizmetiyle kullanıcılar tüm poliçe bilgilerine tek noktadan ulaşabilecek ve işlemlerini kolayca yapabilecekler.

MOBİL CÜZDAN UYGULAMASI VE BELEDİYE HİZMETLERİ

Yeni bir mobil cüzdan uygulaması da hayata geçiriliyor. Bu uygulama sayesinde, internet bağlantısının olmadığı ortamlarda bile kullanıcılar, dijital cüzdanlarındaki verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilecekler. Ayrıca, belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi çalışmalarıyla, yerel yönetimlerin sunduğu dijital hizmetlere standart getirileceği ve toplamda 494 belediyeye ait 3.981 dijital hizmetin sunulacağı bildirildi.