Şanlıurfa’daki elektrik sorununa çözüm çağrısı: Milletvekilleri harekete geçmeli!

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmeleri Derneği Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, elektrik kesintileri nedeniyle Ceylapınar ilçesine bağlı Yeşiltepe ve Yoncalı mahallelerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, bölge milletvekillerinin devreye girmesini talep etti. Müslümoğlu, elektrik sorununun bir an önce çözülmesini ve gözaltına alınan üreticilerin serbest bırakılmasını istedi.

5

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sabah saatlerinde, Muratlı, Gültepe, Saraççeşme, Şaban, Boncuklu, Han ve Aydoğdu mahallelerine elektrik verilmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Müslümoğlu, bu durumun üreticiler için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Ancak Müslümoğlu, Yeşiltepe ve Yoncalı mahallelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini ileri sürdü. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Halil Özkul ve 9 üreticinin, elektrik sorununu protesto ettikleri gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alındığını iddia eden Müslümoğlu, bu durumu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. 

MÜSLÜMOĞLU: BÖLGENİN HASSASİYETİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR

Başkan Müslümoğlu, bölgenin milletvekillerinin derhal devreye girmesini ve enerji kesintisi yaşayan köylere elektrik sağlanmasını talep etti. “Üreticilerimizin serbest bırakılması ve diğer iki köyün elektrik enerjisinin bir an önce sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bölgenin hassasiyeti göz önünde bulundurulmalıdır” diye ekledi.

“UMUT EDİYORUZ Kİ İKİ KÖYÜN ELEKTRİK SORUNLARI KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞUR”

Müslümoğlu, ayrıca, DEDAŞ ile iletişim kurarak üreticilerin borçlarını taksitlendirmesi gerektiğini belirtti ve herkesin sağduyulu olmasını istedi. “Devletin tüm yetkili mercilerine ve siyasi parti genel başkanlarına sesleniyoruz. Derdimizi anlattığımız, bizimle dertlenen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Ancak, Yeşiltepe ve Yoncalı köylerimizin elektriksiz kalması bizleri derinden üzmektedir. Umut ediyoruz ki, bu iki köyün elektrik sorunları kısa sürede çözüme kavuşur.” dedi.