Şanlıurfalı sürücülere müjdeli haber! Muayene istasyonlarında yeni dönem başladı

Araç muayene istasyonlarında Şanlıurfa’daki sürücüleri de yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenelerinde kredi kartı kullanımıyla ilgili yaşanan komisyon sorununu çözmek için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor.

Şanlıurfalı sürücülere müjdeli haber! Muayene istasyonlarında yeni dönem başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde, araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerde komisyon alınması konusu sıkça tartışma konusu olmuştu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu maliyetin vatandaşlara yansıtılmaması için gerekli adımları atmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, bin 130 lira muayene ücretine karşılık alınan 128 liralık komisyonu 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar vermişti. Bu durum, TBMM’de de gündeme gelerek geniş yankı uyandırmıştı.

Bakanlık, milletvekillerinin konuya ilişkin soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerin sonuçlandığını belirtti. Bakanlık, kredi kartı kullanımında oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığını ifade etti.

Yeni ihale dönemi kapsamında yapılan açıklamada ise, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılıyor. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine yönelik çalışmalar sürmektedir” denildi.

Şanlıurfalı sürücülere müjdeli haber! Muayene istasyonlarında yeni dönem başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.