Şanlıurfa’da fıstık fiyatlarına tüccar darbesi! Çiftçiler mağdur

Şanlıurfa’da fıstık fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre daha da düşmesi çiftçilerin tepkilerine neden oldu. Fıstık üreticilerine göre, fiyatların düşük olmasının nedeni tüccarlar. Çiftçiler, tüccarların fiyatları daha da aşağı çekmek için işbirliği yaptığını ve bu durumun kendilerini zor durumda bıraktığını belirtiyor.

Şanlıurfa’da fıstık fiyatlarına tüccar darbesi! Çiftçiler mağdur

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da ekonomik sorunlarla boğuşan çoğu çiftçinin umudu olan fıstık, hayal kırıklığı yaşattı. Bu sene rekoltenin yüksek olmasına rağmen fiyatlar beklenen rakamlara göre çok düşük. 

Geçtiğimiz yıl 250 TL olan yaş kırmızı fıstık fiyatları, bu yıl 170 TL’ye düştü. Fıstık dışında her şey yükselişte ancak yeşil altın bu sene çiftçinin yüzünü güldürmeyecek gibi.

Fıstık fiyatlarındaki düşüşe tepki gösteren çiftçiler, bu durumun sorumlusunun tüccarlar olduğunu savunuyor. Çiftçilere göre, tüccarlar piyasa koşullarını manipüle ederek fiyatları düşük tutuyor ve bu nedenle çiftçiler mağdur oluyor. Tüccarların, ürünleri düşük fiyatlarla satın almak için anlaşmalar yaptığı belirtiliyor.

Yüksek girdi maliyetleri karşısında fıstık fiyatlarının düşmesini eleştiren çiftçiler, devletin tüccarlara denetim getirmesini istiyor.

BORÇLARINIZ YOKSA FSITIKLARI SATMAYIN

Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, fıstık rekoltesinin yüksek olmasının tüccarların çiftçilerden ürünleri düşük fiyatlarla almak istemesine yol açtığını söyledi. Okan, çiftçilere borçları yoksa ürünlerini satmamalarını, saklamalarını ve ileride daha yüksek fiyatlarla satmalarını tavsiye etti.

Şanlıurfalıların 1 yıl boyunca gözü gibi baktığı fıstıkta fiyatlarda iyileştirme yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Şanlıurfa’da fıstık fiyatlarına tüccar darbesi! Çiftçiler mağdur

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.