Şanlıurfa'dan diğer ülkelerin tarımına katkı!

Türkiye'nin tarım üssü olarak bilinen Şanlıurfa, şimdi de ülkenin en önemli tohum üretim merkezlerinden biri haline geliyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de üretilen sertifikalı tohumlukların yüzde 21'i Şanlıurfa'da yetiştiriliyor. Üstelik bu tohumluklar sadece Türkiye’ye değil, Romanya, Ukrayna ve Moldova gibi birçok ülkenin tarımına da katkı sağlıyor.

Şanlıurfa'dan diğer ülkelerin tarımına katkı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin bereketli toprakları ve verimli arazileri ile ön plana çıkan tarım kenti Şanlıurfa’da, sertifikalı tohumluklar üretilip yurt dışına ihraç ediliyor.

Siverek’te Dardağan, Kavalık ve Batı mahallerinde tohumluk üretimi yapılıyor. Üretilen tohumluklar Manisa’da sertifikalandırıldıktan sonra paketlenip Romanya, Ukrayna ve Moldova gibi ülkeler başta olmak üzere yurt dışına ihraç ediliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda tohumlukların üretim alanları içerisinde yetiştirildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Şanlıurfa'da 100 bin ha sertifikalı tohumluk üretim alanından 346 bin ton sertifikalı tohum üretimi yapılmaktadır. Türkiye'de üretilen sertifikalı tohumlukların yüzde 21'i Şanlıurfa'da üretilmektedir.

Tohumlukların yabancı döllenmeye maruz kalmasını, safiyet ve değerlerini kaybetmesini önlemek için tohumlukların yetiştirileceği özel üretim alanlarının özellikleri ile bu alanların sınırları içerisinde üretim yapılmaktadır.” 

“MOLDOVA BAŞTA OLMAK ÜZERE YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLMEKTEDİR”

Açıklamanın devamında Siverek’te üretilen tohumların ilk etapta Manisa’ya sertifikalandırılmak üzere gönderildiği buradaki işlemin ardından yurt dışına ihraç edildiği kaydedilerek, “2024 yılında Siverek ilçesi Dardağan, Kavalık ve Batı Mahallelerinde tohumluk üretimi yapılmaktadır. Üretilen bu tohumluklar Manisa ilinde sertifikalandırılıp, paketlenerek Romanya, Ukrayna ve Moldova başta olmak üzere yurt dışına ihraç edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa'dan diğer ülkelerin tarımına katkı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.