Memur-Sen İl Başkanı Coşkun’dan enflasyon açıklaması! “Düşüş piyasaya da yansımalıdır”

Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından açıklama yaptı. Coşkun, “Yıllık enflasyon düşüyor, bu düşüş piyasaya da yansımalıdır...” dedi.

Memur-Sen İl Başkanı Coşkun’dan enflasyon açıklaması!  “Düşüş piyasaya da yansımalıdır”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Coşkun, yıllık enflasyonun düşmesinin ardından bu olumlu gelişmenin piyasalara da yansıması gerektiğini vurguladı.

COŞKUN: ENFLASYON AZALIYOR

TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon oranını yüzde 3,23 olarak açıklamasının ardından yıllık enflasyonun yüzde 71,60’tan yüzde 61,78’e gerilediğini hatırlatan Coşkun, şunları söyledi:

“Yıllık enflasyon 12 aylık dönemsel veriler çerçevesinde azalıyor. Enflasyon hızının yıllık düşüşüne eşdeğer enflasyon kaynaklı kayıplar da düşmelidir. Temmuz ayı itibariyle kamu görevlisi ve emeklisinin maaş/ücretlerine yüzde 19,31 artış yapılırken; doğalgaz, elektrik, ulaşım, kira ve diğer zorunlu giderlere çok daha fazla artış yapılması, sabit gelirlilerin geçimlerini zorlamaya devam ediyor. Her dönem ifade ettiğimiz ‘gelir artışı, gider artışlarına yeniliyor.’ gerçeğinden ve ‘gelir artışı altı ayda bir defa, gider artışları her ay yapılıyor.’ yanlışından kurtulmalıyız. “

“HER TÜRLÜ BİREYSEL TUTUMDAN UZAK DURULMALIDIR”

Coşkun, emekçilerin haklarının korunması gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Emeğin değerinden, emekçinin gelirinden ve toplu sözleşme hükümlerinden kısmayı ve tartışmaya açmayı hedefleyen düzenlemelerden kesinlikle kaçınılması gerekiyor. Sabit gelirliyi ötekileştirecek, gelir sıkıntısını büyütecek ve kazanılmış hakların yok sayılmasına müsaade edecek her türlü bireysel tutumdan uzak durulmalıdır. Bunun yerine; bölgesel tehditlere karşı ekonomimizi, beşeri sermayemizi, birliğimizi ve beraberliğimizi olağan ve beklenen süreden daha hızlı bir şekilde güçlendirmeliyiz.“

“VERGİ EŞİTSİZLİĞİ GİBİ SORUNLARDAN ACİLEN KURTULMALIYIZ”

Bölgesel tehditlere karşı ekonomiyi güçlendirmenin önemine değinen Coşkun, “Enflasyon, gelir dağılımı adaletsizliği ve vergi eşitsizliği gibi sorunlardan acilen kurtulmalıyız” dedi.  

Coşkun, 85 milyon vatandaşın, alın terinin karşılığını aldığı, gelir dağılımı adaletinin sağlandığı güçlü bir Türkiye hedefinde birleşmesi gerektiğini vurguladı.

 

Memur-Sen İl Başkanı Coşkun’dan enflasyon açıklaması! “Düşüş piyasaya da yansımalıdır”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.