Yurt dışında çalışmak isteyenler için büyük fırsat! Binlerce işçi alınacak

Şanlıurfa’da yurt dışında çalışma hayalleri kuran binlerce insana fırsat Almanya'dan geldi. Yurt dışında iş deneyimi kazanmayı hedefleyenler için güzel bir fırsat sunuluyor. Almanya, yurt dışından binlerce işçi alacak. İşte işçi alımıyla ilgili tüm detaylar…

Yurt dışında çalışmak isteyenler için büyük fırsat! Binlerce işçi alınacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da yurt dışında çalışmayı ilgilendiren işçi alımı için fırsat Almanya’dan geldi. 

İşçi açığını kapatmak isteyen Almanya, Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerden işçi alımı için harekete geçti. 

Almanya, yurt dışından gelecek işçiler için ‘Fırsat Kartı’ uygulamasını hayata geçirdi. 1 Haziran’da hayata geçirilen Fırsat Kartı uygulaması, yurt dışında çalışmak isteyenlere kolaylık sağlıyor.

İşte işçi alımı ve fırsat kart ile ilgili detaylar…

FIRSAT KART NEDİR, UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLADI?

Almanya'ya nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştırmayı hedefleyen yasa çerçevesindeki Fırsat Kartı uygulaması 1 Haziran’dan itibaren uygulamaya girdi. Bu uygulama, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden kişilere Almanya'ya gelerek iş arama imkanı sunuyor. Fırsat Kartı ile bir iş sözleşmesi olmadan da Almanya'ya çalışma amacıyla gitmek mümkün oluyor. 

BRÜT MAAŞ EN AZ 40 BİN 770 EURO

Fırsat Kartı için gerekli koşulları sağlayanlara, Almanya'ya gelmeleri ve kalıcı bir iş aramaları için bir yıl zaman tanınıyor. Mart ayından itibaren kalifiye ve mesleki deneyime sahip vasıflı işçiler denklik yaptırmadan da Almanya'ya gelip çalışabiliyorlar. Bu kişilerin yıllık brüt maaşının ise en az 40 bin 770 euro olması gerekiyor. Ancak işveren bir toplu sözleşmeye dahilse, toplu sözleşmeye uygun ücretlendirme de yeterli kabul ediliyor.

Almanya, 2024 yılının ilk yarısında 80 binden fazla yabancıya çalışma vizesi verdi ve bu sayıyı daha da artırmayı planlıyor. DW Türkçe'ye göre, verilen vizelerin yarısı vasıflı elemanlara yönelikti. 2023 yılında toplamda 157 bini aşkın çalışma vizesi verildi. İşveren örgütleri, kalifiye eleman sıkıntısı nedeniyle daha fazla vize verilmesini talep ediyor.

Yurt dışında çalışmak isteyenler için büyük fırsat! Binlerce işçi alınacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.