Instagram'a VPN üzerinden girenlere kötü haber! Tehlike…

Türkiye’de 2 Ağustos sabahı BTK tarafından Instagram’a getirilen erişim kısıtlaması sonrasında, bazı kullanıcılar bu engeli aşmak için VPN kullanmaya yöneldi. Peki, Instagram’a VPN ile girmek ne kadar güvenli? VPN kullanmak suç mu, yasak mı ve bunun bir cezası var mı?

Instagram'a VPN üzerinden girenlere kötü haber! Tehlike…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) kararıyla 2 Ağustos'ta Türkiye'de Instagram'a erişim sınırlaması getirildi. BTK yaptığı açıklamada, Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle böyle bir karar alındığını duyurdu. BTK'nın Instagram'a Türkiye'den erişimi re'sen engellemesinin ardından bir 48 saat içinde mahkeme kararı çıkmazsa sosyal medya platformunun otomatik açılacağı tartışma konusu oldu.

Instagram’a getirilen erişim kısıtlaması sonrasında, bazı kullanıcılar bu engeli aşmak için VPN kullanmaya yöneldi. Peki, Instagram'a VPN ile girmek güvenli mi, suç mu, yasak mı? 

INSTAGRAM’A VPN İLE GİRMEK GÜVENLİ Mİ?

Haberler.com’da yer alan habere göre uzmanlar, özellikle ücretsiz VPN hizmetlerinin internet trafiğinin izlenmesi ve kişisel bilgilerin çalınması riskini artırdığını vurguluyor. Uzmanlar “VPN ile bağlantının en büyük riski, internet trafiğinin izlenmesidir. Bu durum, ziyaret ettiğiniz sitelerin, şifrelerinizin ve kişisel bilgilerinizin ele geçirilmesine yol açabilir. İnternet geçmişinizin sızdırılması ve veri ihlalleri, ciddi mali kayıplara neden olabilir” dedi.

Ayrıca, bazı uygulamaların içinde gizlenmiş VPN’lerin kullanıcı verilerini topladığı ve bunları reklamverenlere sattığı da ifade ediliyor. Bu durum, internet bankacılığı ve e-Devlet gibi kritik platformlara erişim açısından büyük riskler oluşturuyor. VPN kullanırken, kişisel bilgilerinizin çalınma riski de artıyor.

VPN KULLANIMININ RİSKLERİ NELERDİR?

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, VPN kullanmanın başlıca risklerini dört başlık altında özetliyor:

Gizlilik Sorunları: Ücretsiz veya güvenilir olmayan VPN sağlayıcıları, verilerinizi toplayarak üçüncü şahıslarla paylaşabilir.

Güvenlik Açığı: Kötü amaçlı yazılımlar içeren VPN uygulamaları, cihazınıza bulaşarak verilerinizi çalabilir.

Yavaş Bağlantı: Bazı VPN’ler, internet bağlantınızı yavaşlatarak Instagram deneyiminizi olumsuz etkileyebilir.

Hukuki Sorunlar: Bazı ülkelerde VPN kullanımı yasal sınırlamalara tabi olabilir.

 

Instagram'a VPN üzerinden girenlere kötü haber! Tehlike…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.