Borsada neler oluyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 6,72'lik bir düşüşle 9.769,69 puandan başladı. Açılışta, endeks önceki kapanışına göre 703,79 puan gerileyerek kayıpların yüzde 7'yi aşması sonucunda ikinci kez devre kesici devreye girdi.

Borsada neler oluyor?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cuma günü de düşüş eğiliminde olan Borsa İstanbul, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,01 azalışla 10.473,47 puandan kapatmıştı. Bugünkü açılışta, bankacılık endeksi yüzde 7,79, holding endeksi ise yüzde 5,97 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en fazla kaybı bankacılık endeksi yaşadı.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyuruldu. Açıklamada, saat 10:25:09 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesinin tetiklendiği ve Pay Piyasası ile diğer piyasalardaki işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Duyuruda, işlemlerin yeniden başlayacağı saatler de aktarıldı. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar ve benzeri yatırım araçları için saat 10:45:09'da tek fiyat emir toplama yapılacak, 10:50:09'da eşleştirme gerçekleşecek ve 10:55:09'dan itibaren işlemler kaldığı yerden devam edecek.

 

Borsada neler oluyor?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.