Şanlıurfa’da ehram dokumacılığı kültürü yeniden yaşatılacak! Proje Erdoğan’a sunuldu

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, ‘geleneksel el sanatlarından ehram dokumacılığının yaşatılması projesini’ Emine Erdoğan’a sundu. Proje kapsamında unutulmaya yüz tutmuş ehram dokumacılığının yeniden yaşatılması hedefleniyor.

5

Şanlıurfa’da unutulmaya yüz tütmüş geleneksel el sanatlarından olan ehram dokumacılığının tekrardan yaşatılması hedefleniyor. Projenin hayata geçmesiyle ev hanımı kadınların meslek sahibi olması planlanıyor.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, TBMM Genel Kurulu’na sunduğu projeyi bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a sunduğunu duyurdu.

Unutulmaya yüz tutan ehram dokumacılığının bu proje ile yeniden yaşatılacağını aktaran Yazmacı, projenin hayata geçmesi ile ev hanımlarının meslek sahibi olabileceklerini kaydetti.

Projenin, Şanlıurfa Valiliği ile GAP İdaresi Başkanlığının ortak çalışmasıyla başlatıldığını Aktaran Yazmacı, projenin Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yürütüleceğini kaydetti. Yazmacı,  “projeyi memnuniyetle karşılayan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin destekleri bizler için ve projemiz için büyük fırsat ve önem taşıyor.” dedi.

Yazmacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Şanlıurfa’da hayata geçirdiğimiz Geleneksel El Sanatlarından Ehram Dokumacılığının Yaşatılması Projesi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye takdim ettik.

Şanlıurfa Valiliği ile GAP İdaresi Başkanlığının ortak çalışmasıyla başlatılan, Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yürütülecek projeyi memnuniyetle karşılayan Sayın @EmineErdogan Hanımefendi’nin destekleri bizler için ve projemiz için büyük fırsat ve önem taşıyor. 

Proje, unutulmaya yüz tutan ehram dokumacılığını yeniden yaşatacak, ev kadınlarının meslek sahibi olmalarını sağlayacak.”