Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!

TÜİK, Temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Temmuz ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,23 artış gösterdi. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,78 olarak kaydedildi.

Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. 

TÜİK’in verilerine göre, bir önceki yılın Aralık ayına göre enflasyon artışı yüzde 28,76, on iki aylık ortalamalara göre değişim ise yüzde 65,93 oldu. Haziran ayında TÜİK, aylık enflasyonu yüzde 1,64, yıllık enflasyonu ise yüzde 71,60 olarak açıklamıştı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayında aylık enflasyonu yüzde 4,21, yıllık enflasyonu ise yüzde 72,80 olarak hesapladı.

 

EĞİTİMDE EN YÜKSEK FİYAT ARTIŞI

Temmuz ayında en yüksek fiyat artışı eğitim sektöründe görüldü. Eğitimdeki yıllık artış yüzde 104,50 olurken, en az artış gösteren grup ise yüzde 39,57 ile giyim ve ayakkabı oldu. Giyim ve ayakkabı grubunda bir önceki aya göre yüzde -2,58 azalma yaşandı. Konut grubunda ise yüzde 8,08 artış kaydedildi.

TÜFE endeksinde kapsanan 143 temel başlıktan 24’ünün endeksinde düşüş gerçekleşti, 4 temel başlığın endeksinde değişim olmadı ve 115 temel başlığın endeksinde artış görüldü. İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,47, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,48, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,31 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 68,37 olarak belirlendi.

Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.