Bakan Bolat duyurdu: Tarih netleşti... Ev ve otomobil satışında yeni dönem!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile ilan piyasasında dolandırıcılığın önüne geçmek için önemli adımlar atılacağını açıkladı. Bu çerçevede, konut satışlarında emlakçı yetkilendirmesinin e-Devlet üzerinden zorunlu hale getirileceği belirtildi. Bakan Bolat, benzer bir uygulamanın otomotiv sektöründe de hayata geçirilmesinin planlandığını duyurdu.

Bakan Bolat duyurdu: Tarih netleşti...   Ev ve otomobil satışında yeni dönem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme, emlak ve otomotiv piyasasındaki ilanların tüketiciyi yanıltmasının önüne geçmeyi hedefliyor. 

Yeni düzenlemenin amacı, emlak ve otomotiv piyasasındaki ilanların tüketiciyi yanıltmasını engellemek. Bolat, "Emlak satışlarında, e-Devlet üzerinden gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendiren satıcılar, yetkilendirilmiş emlakçılar aracılığıyla satışlarını gerçekleştirecek. Bu sayede ilan sitelerinde yer alan hiçbir ilan, tüketiciyi aldatmaya yönelik olamayacak" dedi.

EMLAKÇILAR SADECE BELİRLİ İLANLARI GİREBİLECEK

Yapılan düzenlemeye göre, yalnızca satıcıların kendileri veya birinci derece akrabalarına ait konutlar için emlakçı yetkilendirilmesi mümkün olacak. Emlakçılar, aldıkları yetkiyle sadece bu ilanları siteye girebilecek. İlk etapta hibrit olarak uygulanacak olan sistem, yılbaşından itibaren tüm ilanların doğrulanmış hale gelmesiyle sahte ilanların önüne geçmeyi hedefliyor. Bu adımla, internet üzerinden gerçekleşen konut dolandırıcılığı ve fiyat manipülasyonlarının engellenmesi amaçlanıyor.

KİRALIK DAİRELERDE SAHTE İLANLAR ENGELLENİYOR

Bakan Bolat, bu düzenlemenin kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağlayacağını belirtti. "Kiralık olmayan daireler sahte ilanlarla fiyatları şişiriyordu. Gerçek ilanlarla piyasanın doğrulanmasını sağlayarak bu spekülasyonları engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK DENGE VE İSTİHDAM

Bakan Bolat, son dönemde fiyatların dengeye gelmesi ve dezenflasyon sürecinin etkili olduğunu vurgulayarak, "Fahiş artışların yaşanmadığı bir dönemdeyiz. Haklı, adil ticarete evet, ama bunun dışındaki yanlış uygulamalara dur diyoruz. İstihdam rakamlarımız neredeyse 33 milyona ulaştı ve işsizlik oranımız yüzde 8,4’e geriledi" şeklinde konuştu.

TÜKETİM AZALIYOR, FIRSATLAR ARTIYOR

Bakan Bolat, enflasyonu düşürme politikalarının somut sonuçlarını görmeye başladıklarını ifade etti. Kredi imkanlarının daralması ve yüksek fiyatlara karşı tüketicilerin gösterdiği tepki nedeniyle tüketimin azaldığını belirten Bolat, "Bu durum, fiyat artırma eğilimini törpülüyor. Enflasyon düştükçe, ihracata yönelim artacak ve iç pazardaki talep azalması, satıcılarımızı dış pazarlarda yeni ihracat fırsatları aramaya yöneltecek" dedi.

 

Bakan Bolat duyurdu: Tarih netleşti... Ev ve otomobil satışında yeni dönem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.