Şanlıurfa’da kilosu 40 TL’ye kadar çıkıyor! Çiftçi çürümeye bıraktı

Bursa’da bir çiftçi, tarlada 2-3 liraya satamadığı dolmalık biberleri yere dökerek çürümeye terk etti. Market ve pazarlarda fiyatı 50 TL olan biberlerin çürümeye terk edilmesi gündem oldu. Şanlıurfa'da ise fiyatları 20 TL ile 40 TL arasında değişiyor.

Şanlıurfa’da kilosu 40 TL’ye kadar çıkıyor! Çiftçi çürümeye bıraktı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


















ŞANLIURFA- Bursa’nın Yenişehir ilçesinde bir çiftçi, ilginç bir olaya imza attı. İddiaya göre çiftçi, tarlada 2-3 liraya satamadığı dolmalık biberleri yere dökerek çürümeye terk etti. Market ve pazarlarda fiyatı 50 TL'yi bulan dolmalık biberlerin çiftçi tarafından çürümeye terk edilmesi sosyal medyada gündem oldu.

İlginç olaya sosyal medya kullanıcıları, “O ucuzluktan satamıyor, biz pahalılıktan alamıyoruz. Ülkenin tarım politikasının iflası bu”, “2-3 TL satılmayan biber pazarda 40-50 TL!”, “Toplanmış kamyona yüklenmiş ürünü çürüsün diye dökmek nedir Allah aşkına! Çek bir sokağa aracı, sat indirimli ya da bağışla, bunu yapanlar fiyat artsın diye de yapıyorlar bence araştırılmalı böyle tepki olmaz” yorumlarında bulundu.

BURSA’DA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ, URFA’DA 20 TL’DEN SATILIYOR

Öte yandan, Bursa’daki bu ilginç durumun aksine, Şanlıurfa'da biber fiyatları dikkat çekiyor. Şanlıurfa’da pazar ve manavlarda 20 ile 40 TL arasında satılıyor.

Bu durum, Türkiye'de tarım ve gıda ürünlerinin tarladaki fiyatları ile market ve pazarlardaki fiyat farklılıkları gözler önüne seriyor. 

Çiftçilerin son dönemlerde ürettikleri malın karşılığını alamadıkları yönünde iddialar da gündeme geliyor.

Şanlıurfa’da kilosu 40 TL’ye kadar çıkıyor! Çiftçi çürümeye bıraktı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.