Yıllarca ödediğiniz paraları geri alabileceksiniz! Şanlıurfa’da çoğu kişi bu detayı bilmiyor…

Şanlıurfa’da birçok ev ve arsa sahibi için önemli bir detay ortaya çıktı, Emlak vergisinden muafiyet hakkı! Çoğu vatandaş, düşük maaşlarla bile vergi yükümlülüklerini yerine getirirken, bazı durumlarda fazladan ödenen vergileri geri alma şansına sahip olabiliyor.

Yıllarca ödediğiniz paraları geri alabileceksiniz! Şanlıurfa’da çoğu kişi bu detayı bilmiyor…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emlak sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Ancak, vergiden muaf olabilecek durumların farkında olmayan birçok vatandaş, gereksiz yere ödeme yapmış olabilir. Eğer muafiyet hakkınız olduğunu biliyor ancak bu hakkı kullanmadan vergi ödediyseniz, ödediğiniz vergilerin 5 yıla kadar geriye dönük olarak iade edilmesi mümkün.

Vergi Usul Kanunu, haksız veya fazla tahsil edilen vergilerin iadesini öngörüyor. Eğer muafiyet hakkınızı sonradan keşfettiyseniz, fazla ödediğiniz emlak vergilerinin iadesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Emlak vergisinden muaf olabilecek kişiler arasında, belirli şartları sağlayan ev hanımları, işsizler, yalnızca sosyal güvenlik kurumlarından aylık gelirle geçinen emekliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ile engelli vatandaşlar yer alıyor. Ancak, bu muafiyetten yararlanabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

Bu muafiyet, ev, arsa, tarla ve işyeri gibi gayrimenkuller için geçerli. Başvuru süreci için yerel vergi dairesine danışarak gerekli evrakları hazırlayabilir ve süreci başlatabilirsiniz. Bu işlem, mali yükünüzü hafifletmekle kalmayacak, aynı zamanda haksız yere ödediğiniz vergileri geri almanıza olanak tanıyacak.

Emlak vergisinden muaf tutulabilmek için tek ev sahibi olma şartı bulunmaktadır. Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene ya da tek meskende hisseye sahip olanlar, (intifa hakkına sahip olma durumu dahil) sıfır oranlı vergi hakkından yararlanabilir.

 

Yıllarca ödediğiniz paraları geri alabileceksiniz! Şanlıurfa’da çoğu kişi bu detayı bilmiyor…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.