Gösteriş meraklıları tatil yapamıyor!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, Türkiye’de erişime kapatıldı ve bu durumdan 48 saatten fazla bir süre geçti. Erişim sorunları, pek çok sektörde olduğu gibi turizm alanını da olumsuz etkiledi. İddialara göre, bu süreçte birçok tatil rezervasyonu iptal edildi. Ancak iptal sebepleri duyanları şaşırttı.

5

Türkiye’de, popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a erişimde sorunlarla karşı karşıya kalınması birçok alanda olduğu gibi turizm alanını da olumsuz etkiledi.

2 Ağustos’tan itibaren Instagram’da yaşanan erişim problemleri, tatil ve seyahat rotaları ile işletmelerin kampanya ve bilgilendirme duyurularının takip edilmesini zorlaştırdı. Kullanıcılar, tatil planlarını yaparken sıkça başvurdukları bu sosyal medya platformunu kullanamadıkları için mağdur oldu.

TATİL İPTALLERİNİN NEDENİ SOSYAL MEDYA

Bu duruma sosyal medyada ilginç yorumlar geldi.

Sosyal medyada yapılan yorumlara göre, birçok kullanıcı Instagram erişimindeki sorunlar nedeniyle rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kaldığını belirtti. Bazı kullanıcılar ise, tatilde Instagram’da fotoğraf ve video paylaşım imkanı bulamadıkları için tatillerini iptal ettiklerini dile getirdi.

İşte o ilginç yorumlar…

“Story atamayacaklar ya gitmezler tatile”

“Yasakların olduğu bir ülkeye kimse gitmez. Neden konfor ve işlerinden mahrum kalsınlar?”

“İnsanlar story atmaya gidiyormuş”

“İndirim falan olur mu ya bi tatil yapalım”

“Hayatını başkalarına göstererek yaşayanlar için zor bir süreç olacak”

“Bunun adı sosyal çürüme ve yozlaşma. Başka bir şey değil. Amaç tatil yapmak değil sanki. İnsanlar tatillerini gösteriş etkisiyle yapıyor demek ki. Yazık.”