Şanlıurfa’da büyük kriz kapıda!

Şanlıurfa'da artan nüfus, sınırlı konut stoku ve ekonomik dalgalanmalar, kiralık konut piyasasında krize neden olacak. Uzmanlar, özellikle eylül ayında üniversitelerin açılması, memur atamaları ve düğün sezonunun sona ermesiyle birlikte kiralarda yüzde 30'a varan artışların beklenebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Şanlıurfa’da büyük kriz kapıda!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da, özellikle öğrenci ve memur yoğunluğunun artmasıyla birlikte yaşanan konut sorunu, yeni bir boyut kazanıyor. Uzmanlar, eylül ayında kiralarda yüzde 30'a varan artışlar olabileceği konusunda uyardı.

ŞEHİR, YENİ BİR KONUT KRİZİYLE KARŞI KARŞIYA

Son dönemde artan yaşam maliyetleri ve özellikle konut fiyatlarındaki yükseliş, vatandaşları zor durumda bırakırken, Şanlıurfa'da durum daha da kritik bir hal alacak. Okulların açılması, üniversiteye yerleşen öğrencilerin şehre akın etmesi ve memur atamalarının etkisiyle kiralık konut talebi hızla artıyor.  Uzmanlar, özellikle büyük şehirlerde kiralık konut fiyatlarının yaklaşık yüzde 30 artabileceğini belirtiyor.

UZMANLAR EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

Eylül ayında kiralara zam beklenirken, konunun uzmanları kiralık konut piyasasında hareketlilik bekliyor. Türkiye Gazetesi'ne konuşan sektör temsilcileri, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıt için şehir değiştirecek öğrenciler, kamu tarafındaki atamalar ve düğünlerin kiralık tarafında büyük bir talep dalgası oluşturacağını kaydetti.

Sektör temsilcileri, "Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla şehir değiştirecek öğrenciler, kamu atamaları ve düğünler nedeniyle kiralık konut talebinde büyük bir artış yaşanacak. Bu sebeple, kiralık konut piyasasında hareketli bir dönem bizi bekliyor. Ne yazık ki, kiralık konut bulmanın zor olduğu ve kira fiyatlarının artacağı bir döneme giriyoruz. Bu süreçte satılık konut fiyatları daha stabil kalabilir ancak mevcut kiralar yüzde 30 oranında artabilir.” dedi.

 

Şanlıurfa’da büyük kriz kapıda!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.