Şanlıurfa’da veliler şokta! Masraflar 200 bin lirayı aştı…

Şanlıurfa'da yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, özel okullara kayıt yaptırmak isteyen aileler yüksek fiyatlarla karşı karşıya. Son dönemdeki enflasyonun etkisiyle özel okulların ücretleri önemli ölçüde artış gösterdi. Servis, kırtasiye ve yemek gibi ek hizmetlerin maliyetlere eklenmesiyle birlikte, bazı okullarda yıllık eğitim masrafı 200 bin lirayı aştı.

Şanlıurfa’da veliler şokta! Masraflar 200 bin lirayı aştı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için özel okullara kayıt süreçleri devam ederken, veliler çocukları için en uygun okulu seçme çabası içerisinde. Ancak artan enflasyonla birlikte özel okulların fiyatları dikkat çekici bir şekilde yükselmiş durumda.

Aileler, yeni okul döneminin heyecanını yaşarken, özel okulları tercih etmek hiç de kolay değil. Önceki yıllara göre devlet okullarını tercih edenlerin sayısında belirgin bir artış gözlemleniyor. Özellikle yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis gibi ek hizmetlerin devreye girmesi, eğitim maliyetlerini artıran etkenler arasında.

Şanlıurfa’da bir özel kreşin aylık ücreti en düşük 10 bin liradan başlarken, tamamen İngilizce eğitim veren özel kreşlerde bu rakam neredeyse iki katına kadar çıkıyor. Bu tutara ek olarak, kırtasiye masrafları için bir kereye mahsus 8-10 bin lira talep ediliyor.

Özel ilkokul, ortaokul ve liselerde ise eğitim ücreti haricinde ortaya çıkan ek masraflar, ailelerin bütçesi üzerinde ciddi bir yük oluşturuyor. Yüzde 57’lik zam sınırlaması olan okullar, yemek, kitap, kıyafet, servis ve yardımcı ders kitapları gibi kalemlerle bu oranı aşabiliyor.

200 BİN LİRAYI BULUYOR

Özel okullarda fiyatlar, geçen yıla oranla katlanmış durumda. Yıllık eğitim ücretleri 120 bin liradan başlayarak bazı okullarda 160 bin liraya kadar çıkabiliyor. Yemek, kırtasiye ve servis gibi ek masraflar eklendiğinde, bir öğrencinin yıllık toplam masrafının 200 bin lirayı aşması bekleniyor.

Özel okul temsilcileri, artan maliyetleri karşılamada zorluk çektiklerini belirtirken, veliler de fahiş zamlara tepki gösteriyor.

 

Şanlıurfa’da veliler şokta! Masraflar 200 bin lirayı aştı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.