Şanlıurfa’da aracında olmayana geçmiş olsun!

1 Ocak 2024 itibarıyla tüm Türkiye’de hayata geçirilen karekodlu plaka uygulaması, Şanlıurfa’da da uygulanmaya başlandı. Yeni sistem, araç plakalarına entegre edilen özel QR kodlarla trafik yönetimini daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor.

Şanlıurfa’da aracında olmayana geçmiş olsun!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uygulama, 1 Ocak 2024 ve sonrasında ilk kez tescil edilen araçlar ile aynı tarihten itibaren yeniden tescil plakası basılan araçları kapsıyor. Kayıp, çalıntı, nakil veya muayenede ağır kusurlu değerlendirilen plakalar gibi durumlarda, plakaların karekod ve tanım numarası bulundurması zorunlu hale geldi. Mevcut plakaların yenilenmesi şartı bulunmazken, bu plakaların kullanımı devam edecek.

Karekod ve tanım numarası bulundurması zorunlu araçların plakalarının, yeni düzenlemeye uygun olmadığı tespit edilirse, araç ağır kusurlu sayılacak ve muayeneden geçemeyecek.

KAREKODLU PLAKA NEDİR?

Karekodlu plaka, 15x15 mm boyutunda ve 12 haneli seri numarası içeren özel bir barkod sistemi olarak tasarlandı. Plakada yer alan seri numarası, aracın tescil tarihi, marka, model, renk, motor ve şasi numarası gibi önemli bilgileri içeriyor. Plakada yer alan il kodu ile harf grubu arasına yerleştirilen karekod, denetimlerin hızını artırmayı hedefliyor.

CEZALAR HIZLA GELİYOR

Karekodlu plaka uygulamasıyla birlikte, 1 Ocak 2024 sonrasında plakasında karekod bulunmayan araçlar, trafik denetimlerinde ceza ile karşılaşacak. Karekod sistemine uymayan araç sahiplerine 2.647 TL’ye kadar ceza kesilirken, sahte plaka kullanımı durumunda bu ceza 32.170 TL’ye kadar çıkabiliyor.

 

Şanlıurfa’da aracında olmayana geçmiş olsun!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.