Şanlıurfa’da yeni dönem başladı: ATM'lerde devrim niteliğinde değişiklikler

Türkiye'de yüksek enflasyon nedeniyle Türk Lirası’ndaki değer kaybı devam ederken, bankalar, vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir değişikliğe imza attı. Artan fiyatlar, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla nakit paraya ihtiyaç duymalarına yol açtı.

5

ATM'lerdeki günlük para çekme limitleri, vatandaşlar arasında sıkça şikayet konusu olurken, bankalar bu duruma yanıt vermek adına çeşitli önlemler almaya başladı. 10 ve 20 TL’lik banknotların ATM'lerden kaldırılmasıyla, bu alanlara 200 TL’lik banknotlar yerleştiriliyor. Bu değişiklik, vatandaşların para çekme işlemlerinde daha fazla esneklik sağlamayı amaçlıyor.

2024 yılının ilk çeyreğinde günlük 5 bin TL olan para çekme limitinin 10 bin TL'ye çıkarılmasının ardından, bankalar, enflasyonist baskıların etkisiyle bu sınırlamayı yeniden gözden geçiriyor. Haziran ayında QR kodu ile para çekme limitleri güncellense de, kullanıcıların bu sistemi yeterince benimsememesi nedeniyle beklenen sonuçlar alınamamıştı.

Ağustos ayında özel bankaların ATM'lerdeki günlük para çekme limitlerini yeniden artırması bekleniyor. Bu kapsamda, mevcut 7 bin 500 TL olan limitin 12 bin 500 TL’ye çıkarılması ve komisyonsuz para çekme limitinin 10 bin TL olan bankaların bu sınırı 15 bin TL’ye taşıması öngörülüyor.