Hilvan’dan ekonomiye büyük destek!

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Hilvan’da tarımsal faaliyetleri desteklemek amacıyla salçalık domates hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Ziyaretinde çiftçilerin çalışmalarını yerinde inceledi ve üretim süreci hakkında bilgi aldı.

Hilvan’dan ekonomiye büyük destek!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin önemli domates üretim merkezi konumundaki Şanlıurfa’da bin bir emekle üretilen domatesler, kavurucu güneşin altında kurutularak ekonomiye kazandırılıyor.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Hilvan ilçesine bağlı Tutumlu ( Erebûk) kırsal Mahallesini ziyaret etti. Aksoy, üretim yapan çiftçiye yılda 3 ürün elde edecek şekilde üretime devam etmesi gerektiğini söyledi.

Aksoy, Hilvan ilçesinde kendi çabaları ile taşlı arazileri temizleyerek ürün elde eden çiftçi Mehmet Milli birlikte üretim yapılan alanları gezdi.

İlçede  1000 dekar domates, 500 dekar ayçiçeği tarlası ve 160 dekar sergi alanında domates kurutuluyor.

Aksoy'a Mehmet Milli'nin 2500 dekar marjinal (taşlı) tarım arazisini kendi imkanları ile temizleyip 1.sınıf tarım arazisine çevirdiği bilgisi verildi.

Aksoy, çiftçimize yılda 3 ürün elde edecek şekilde üretime devam etmesini ifade etti. Aksoy, devletimizin hibe, teşvik ve desteklemelerinin Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında tüm Üreticilerimiz için olan katkılarını vurguladı.

Hilvan’dan ekonomiye büyük destek!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.