Krizin vurmadığı sektör yok! Türkiye’nin otomotiv devi iflasın eşiğinde

Türkiye’de yaşanan mali sıkıntılar ve ekonomik zorluklar nedeniyle her geçen gün konkordato talep eden ve iflas eden şirket sayısı artıyor. Son olarak ülkede otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden briUğur Profil A.Ş., konkordato talep etti.

Krizin vurmadığı sektör yok! Türkiye’nin otomotiv devi iflasın eşiğinde

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de otomotiv sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Uğur Profil A.Ş., global ekonomik krizin etkileriyle yaşadığı mali zorluklardan dolayı konkordato talep etti. Şirket, mahkeme tarafından üç aylık geçici mühlet kararı aldı.

Mahkeme, 16 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak geçici mühlet süresini üç ay olarak belirledi. Konkordato ilanı kapsamında alınan tedbirler ve düzenlemeler şu şekilde:

Mal Varlıklarının Korunması: Şirketin mal varlıklarının korunması amacıyla, davacıların mahkemenin izni olmadan rehin tesis etmeleri, kefil olmaları, taşınmaz veya işletmelerini devretmeleri gibi işlemler önlenecek. Bu tür işlemler hükümsüz sayılacak.

İhtiyati Tedbirler: Davacılar aleyhine her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri durdurulacak. Mevcut takipler mevcut durumlarıyla durdurulacak. Ancak, işletme faaliyetleri için gerekli olan makine ve araçlar üzerindeki hacizler devam edecek ve bu eşyalar yediemin olarak davacılara teslim edilecek.

Rehinli Alacaklar: İmtiyazlı ve rehinle temin edilmiş alacaklar için haciz yoluyla takip yapılabilecek. Ancak, rehinli malın satışına ve muhafaza tedbirlerine yönelik işlemler tedbiren önlenecek.

Gayrimenkul ve Araçların Korunması: Davacıların gayrimenkullerinin ve araçlarının üçüncü kişilere devri engellenecek. Ayrıca, teminat mektuplarının nakde çevrilmesi tedbiren durdurulacak (süreli teminat mektupları hariç).

Duruşma tarihi 14 Ekim 2024 saat 14.00 olarak belirlenirken, mahkeme bu süre zarfında şirketin mali durumunu yeniden değerlendirecek ve gerekli düzenlemeleri yapacak.

Krizin vurmadığı sektör yok! Türkiye’nin otomotiv devi iflasın eşiğinde

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.