Tanal yine sahnede! İnstagrama İsrail boykotumuzu kaldırmak için ortaya çıktı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, BTK tarafından Instagram'a getirilen erişim engeline karşı hukuki yollara başvurdu. Tanal, BTK'nın kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 20. İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu duyurdu.

5

ŞANLIURFA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a getirilen erişim engeline karşı hukuki yollara başvurdu. 

Tanal, BTK'nın kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 20. İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu duyurdu.

Mahmut Tanal, açtığı davanın gerekçelerini açıklarken, BTK'nın Instagram'a erişimi engelleme kararının "keyfi ve hukuka aykırı" olduğunu belirtti.

Vekil Tanal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

 “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram’a erişimin engellenmesi kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 20. İdare Mahkemesi’nde dava açtım. BTK’nın söz konusu kararı, keyfi ve hukuka aykırıdır!  Kamuoyunun bilgisine”.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram’a erişimin engellenmesi kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 20. İdare Mahkemesi’nde dava açtım.
BTK’nın söz konusu kararı, keyfi ve hukuka aykırıdır!

Kamuoyunun bilgisine. #instagram #btk… pic.twitter.com/JGbyhVC57Q

— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) August 2, 2024