Dev bankalarda art arda istifa haberleri geldi

Şanlıurfa’da da şubeleri bulunan Garanti Bankası ve Denizbank’ta üst düzey görev değişiklikleri yaşandı. Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ görevinden ayrılırken, yerine Mahmut Akten atandı. Denizbank’ta ise Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Işık istifa ederek görevinden ayrıldı.

Dev bankalarda art arda istifa haberleri geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da da şubeleri bulunan Garanti Bankası ve Denizbank’ta üst düzey görevlilerde önemli bir değişiklik yapıldı. 

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamada, Recep Baştuğ’un 2019 yılından bu yana sürdürdüğü Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararını aldığı belirtildi. Bu gelişmenin ardından bankanın Yönetim Kurulu, Baştuğ’un yerine Mahmut Akten’in atanmasına karar verdi. 

Akten, halihazırda Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar bölümlerinden sorumlu olarak görev yapıyordu. Akten’in yeni görevine başlaması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) gerekli izinleri vermesi bekleniyor. Garanti Bankası’nın Yönetim Kurulu, Akten’in mevcut pozisyonuna kimin atanacağına dair kararını ise ilerleyen günlerde açıklayacak.

Denizbank’ta ise önemli bir değişiklik yaşandı. Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Işık, istifa ederek görevinden ayrıldığını duyurdu. Denizbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Işık’ın istifası doğrulandı ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bankamız Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ramazan Işık istifaen görevinden ayrılmıştır. Yukarıdaki açıklamalarımız, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olup, bu konuda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıtmaktadır. Bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu ve konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi beyan ederiz.”

Dev bankalarda art arda istifa haberleri geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.