Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması yapıldı

Şanlıurfa'da cuma namazının ardından, Gazze'de yaşanan soykırıma vatandaşlar tepki gösterdi. Bil Yol-Der öncülüğünde namaz sonrası basın açıklaması yapıldı.

Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması yapıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu vefat edilmesinin üzerine Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikast sonucu vefat etti.

Vefat eden Heniyye için cuma namazına mütakiben Eyüp Peygamber Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Birlikte Yol Alanlar Kültür Eğitim ve İnsani Yardım Derneği (Bir Yol-Der) tarafından Gazze’de yapılan soykırım için basın açıklaması yapıldı. 

Basın açıklamasını Bir Yol-Der Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Yılmaz okudu.

YILMAZ: TAHMİN BİLE EDEMEDİĞİ BİR DARBE İNDİRMEKLE ONU PERİŞAN ETTİ

Yılmaz, Hamas’ın 7 Ekim 2023 Aksa tufanı ile başlatmış olduğu hareketin İsrail’i perişan ettiğini söyledi.

 Yılmaz, “Tarihe Arap-İsrail savaşı olarak geçen, 5 Haziran 1967 yılında İsrail; Mısır, Suriye ve Ürdün arasında başlayan savaşta; Arap orduları İsrail'e karşı sadece altı gün dayanabilmiş ve savaşı büyük bir hezimetle kaybetmişlerdi. Ve bu savaş, ‘kara bir sayfa’ olarak altı gün savaşları diye tarihin tozlu raflarında yerini almıştı... Siyonist İsrail bununla kalmamış, Filistin topraklarını işgal etmeye devam edip yerini sağlama alırken, Doğu Kudüs'le birlikte Mısır'dan Sina yarımadasını, Suriye'den de Golan tepelerini kendi tahakkümü altına almıştı... Nihayet devam edegelen süreçle gelinen noktada, 7 Ekim 2023 Aksa tufanı başladı. İzzeddin El-Kassam Tugaylarının izzetli ve şerefli Mücahitleri olan Hammas, bu son hamlede; İsrail korsan yapıya, ömründe hiç görmediği, tatmadığı, tahmin bile edemediği bir darbe indirmekle onu perişan etti. Kendini, güçlü ordusuyla yenilmezim diye dünyaya karşı böbürlenen Siyonist-İsrail'in dillere destan (!) demir kubbesi bile çöküp işlev göremez hale geldi. Siyonist yapının, zırhlı tankları olan Merkavalar; Hamas kahramanlarının el yapımı olan Yasin 105 roketleriyle paramparça olurken, müminler bu ancak Allah'ın bize fazlı ve vaadidir diye şükür ediyorlardı. Evet, aziz ve celil olan Rabbimiz; ‘Üzülmeyin, gevşemeyin, eğer inanmışsanız, mutlak siz en üstünsünüz. Diye inananları teskin ve teselli etmektedir.’ ”

“MAZLUMUN YANINDA YER ALMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“Bizler dünyanın neresinde bulunursa bulunsun, zalimlere karşı mazlumun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz. ” diyen Yılmaz, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“İster Gazze, İster Doğu Türkistan, ister Açe veya Arakan olsun; dünyada ezilen ve zulme maruz kalan her bir insanın meselesi bizim meselemizdir, sizin meseleniz olmalıdır, olması gereken de budur! Zalimlerin hükmettiği ve mazlumların kanının oluk oluk akıtıldığı bir zamanda; insanım diyen hiç kimse; bana ne Gazze'den, Doğu Türkistan'dan, Açe ve Arakan'dan diyemez, dememeli, demeye de hakkı yoktur Bu münasebetle, an itibariyle Kuzey Gazze, yani Cebaliyye'de 700 bine yakın kardeşimizin sıkışıp kaldıklarını, açlıkla ölüm kalım mücadelesi verdiklerini bir kez daha buradan hatırlatmak istiyoruz.”

Şanlıurfa'da Gazze için basın açıklaması yapıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.