Şanlıurfa’da elektriği böyle kullananlar asıl şimdi yandı:  8 yıla kadar hapis cezası!

Dicle Elektrik, kayıt dışı elektrik tüketimiyle mücadele ederek kamu zararını önlemeye ve abonelerine sürdürülebilir elektrik dağıtımı sağlamaya devam ediyor. Şirketin Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullananlar hakkında “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla hukuki başvuruda bulunacaklarını açıkladı. İlk başvurunun Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için yapıldığı bildirildi. Bu aboneler, 8 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilecek.

Şanlıurfa’da elektriği böyle kullananlar asıl şimdi yandı:  8 yıla kadar hapis cezası!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan 6 ilde yaklaşık 2.2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, 2013’ten bu yana kayıt dışı tüketimi yüzde 76’dan yüzde 42 seviyelerine düşürerek milli ekonomiye ciddi bir katkı sağladı. 

Kayıt dışı tüketimle mücadelesinisahada her türlü zorluğa rağmen sürdüren dağıtım şirketi, kaçak elektrik tüketicileriyle hukuki alanda da mücadele ediyor.  Şirketin hukuki süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Kamu hizmeti veren bir şirket olarak kaçak elektrik kullanan ve bunu yaparken elektrik şebekesine zarar verenler hakkında bundan böyle ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasıyla savcılıklara başvuracağız.” dedi. İlk başvuru, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 abone için yapıldı.

 “ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKELERİ KAMU MALIDIR”

Genel Müdür Arvas, elektrik dağıtım şebekelerinin kamu malı olduğunu vurguladı. “Şirketin tüm yatırımlarını içeren elektrik dağıtım şebekeleri kamu malıdır. Bu durum, trafo, pano ve kabloları gibi tüm araç ve gereçleri kapsamaktadır. Kaçak elektrik kullananlar, hem kamuya ait şebekeye zarar veriyor hem de enerji sürekliliğini tehdit ediyor,” dedi.

CİZRE’DE İLK SUÇ DUYURUSU

Daha önce “karşılıksız yararlanma” suçlamasıyla savcılıklara başvurduklarını belirten Arvas, Cizre’de yoğun biçimde yer altından hat çekme olaylarının tespit edildiğini ifade etti. Kaçak elektrik kullanan 26 abone, yeraltı kablolarına zarar vermekte ve kesintisiz enerji arzını tehdit etmekte.

8 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Arvas, başvurunun kabul edilmesi durumunda bu abonelerin, enerji hizmetinin aksamasına neden olmaları nedeniyle 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceklerini açıkladı. TCK’nın 151’inci maddesi uyarınca mala zarar vermenin 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü hatırlattı.

KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

Arvas, kaçak hat çekme olaylarının Cizre’de sıkça görüldüğünü belirterek, bu tür faaliyetlerin ciddi bir güvenlik sorunu oluşturduğunu vurguladı. “Abonelerimizden, kesintisiz ve güvenli elektrik kullanabilmeleri için kaçak elektrik kullanmamalarını bekliyoruz,” dedi.

Dicle Elektrik, kaçak elektrik tüketimiyle mücadelede kararlılığını sürdürerek, hem kamu güvenliğini hem de ekonomik istikrarı korumayı amaçlıyor.

 

Şanlıurfa’da elektriği böyle kullananlar asıl şimdi yandı:  8 yıla kadar hapis cezası!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.