Şanlıurfa’nın yanı başında dev fabrikalar bir bir iflas ediyor! Yüzlerce kişi işsiz…

Şanlıurfa’nın komşu ili Gaziantep'te faaliyet gösteren iki köklü tekstil devi, Karaca Tekstil ve Vizyoner Tekstil, ciddi mali sıkıntılar nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Şirketlerin konkordato ilan etmesiyle birlikte yüzlerce işçinin işsiz kalma riski ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın yanı başında dev fabrikalar bir bir iflas ediyor! Yüzlerce kişi işsiz…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Komşu il Gaziantep'teki iki köklü tekstil devi, Karaca Tekstil ve Vizyoner Tekstil, iflasın eşiğine geldi ve konkordato ilan etti. 

KARACA TEKSTİL: BÖLGENİN EN BİLİNEN FİRMALARINDAN BİRİ

1995 yılında kurulan Karaca Tekstil, yılda 4 milyon metrekareye aşkın halı üretimiyle bölgenin en büyük üreticilerinden biri olarak biliniyor. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 2006 yılı raporunda Türkiye'nin ilk 100 ihracatçısı arasında yer alan firma, dünya genelinde birçok ülkeye ihracat yapıyordu. Ancak yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık konkordato süreci başlatıldı.

VİZYONER TEKSTİL: GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Pamuk ve deri tabanlı halılardan akrilik ve shaggy halılara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Vizyoner Tekstil de benzer bir süreçten geçiyor. Amerika, Romanya, Almanya gibi birçok ülkeye ihracat yapan şirket için de Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık konkordato kararı alındı.

İŞÇİLERİN GELECEĞİ BELİRSİZ

Bu gelişme, hem şirket çalışanları hem de bölge ekonomisi için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yüzlerce işçinin işsiz kalma riskiyle karşı karşıya olması, bölgedeki istihdam oranını olumsuz etkileyebilir. 

 

 

Şanlıurfa’nın yanı başında dev fabrikalar bir bir iflas ediyor! Yüzlerce kişi işsiz…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.