Şanlıurfalılar derin bir oh çekecek!

TCMB mart ayında getirdiği kredi kartı nakit avans taksit sınırlamaları kaldırıldı. Bu karar, özellikle Şanlıurfalılar başta olmak üzere birçok vatandaş tarafından sevinçle karşılandı.

Şanlıurfalılar derin bir oh çekecek!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart ayında aldığı kararlarla kredi kartı nakit avans işlemlerinde önemli kısıtlamalara gitmişti. Ancak şimdi, bu kısıtlamalar geri alındı ve Şanlıurfalılar gibi birçok vatandaş derin bir nefes alacak.

2024 yılının ilk çeyreğinde parasal sıkılaşma adımları doğrultusunda TCMB, bankaların sunduğu taksitli nakit avans uygulamasında vadeleri düşürmüştü. 12 aya kadar çıkabilen taksit sayıları önce 6, ardından da 3 aya kadar çekilmişti. Bu durum, özellikle ekonomik zorluklar yaşayan bireyler için büyük bir engel oluşturmuştu.

BDDK'NIN NORMALLEŞME ÇAĞRISI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kısa süre önce tüm bankalara normalleşme çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında bankalar, faiz kısıtlamalarından vazgeçmeye başladı. Artık neredeyse tüm özel bankalar, müşterilerine 12 aya varan taksit imkanları sunarak, eski uygulamalara dönmüş durumda.

NAKİT AVANS FAİZLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Alınan yeni kararın arkasında, nakit avans faizlerinin yüzde 5 seviyesine çekilmesi bulunuyor. Bu durum, sıkı para politikası ve yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü azalan vatandaşların kredi kartlarından nakit çekimlerine yönelmesine neden oldu. Mart ayından itibaren uygulanan bu düşük faiz, birçok bireyin finansal durumunu olumlu yönde etkiledi. Ancak, gecikme faizi ise yüzde 5,3'e çıkarıldı.

KREDİ KARTINDAN NAKİT ÇEKİM AZALDI

Yılın ilk çeyreğinde yaşanan sıkı para politikası, kredi kartı nakit çekim işlemlerinde de belirgin bir düşüş yarattı. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, kredi kartından nakit çekim işlemleri ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 50,11 oranında azaldı. Bu durum, ekonomideki belirsizlikler ve artan faiz oranlarının bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

Kısıtlamaların kaldırılması, birçok Şanlıurfalı vatandaş için önemli bir gelişme. Artık daha esnek bir şekilde nakit avans işlemleri gerçekleştirilebilecek ve ekonomik zorlukların bir nebze olsun hafiflemesi umuluyor. Şanlıurfalılar, bu gelişmeyle birlikte rahat bir nefes alacak ve yeni fırsatlara daha kolay ulaşacak.

 

Şanlıurfalılar derin bir oh çekecek!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.