Şanlıurfa’da şimdiden damlar kızardı

Siverek’in verimli topraklarında yetişen ve toplandıktan sonra kurutularak hem ülke ekonomisine katkı sağlayan hem bölge halkı için istihdam imkanı sunan kurutmalık domates yeni sezona bereketli başladı. İlçe Tarım Müdürlüğü ile Siverek Kaymakamlığı tarımsal ekonomide büyük paya sahip olan domates kurutma alanlarında işçilerle sohbet etti, alandaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Şanlıurfa’da şimdiden damlar kızardı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SİVEREK- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son yıllarda ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlayan domates kurutma alanlarında sezon başladı.

Domates kurutma işinin ilçede yaygınlaşması ile bölge halkı için hem istihdam kapıları açılarak mevsimlik tarım işçisi olarak başka illere gitmenin önüne geçilmiş oldu hem kurutmalık domatese olan yoğun ilgi ve yurt dışından dahi gelen talepler nedeniyle ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmış oldu.

İlçenin verimli arazilerine sahip köylerinde ekilen kurutmalık domatesler hasat edildikten sonra domates kurutma alanlarına getiriliyor.

Kurutulmak için toplanan domatesler burada işçiler tarafından bıçak yardımıyla ikiye bölünüyor ve tuzlanıyor.

Günümüzde bu işlem makineler yardımıyla da yapılıyor.

İkiye bölünen bu domatesler 3 gün boyunca kavurucu güneşin altında bırakılıyor. 

Ardından güneşin kurutulan domatesler işçiler tarafından toplanarak torbalara konuluyor ve depolara götürülüyor.

Uygun koşullar sağlanarak depolanana kurutulmuş domatesler buradan tırlarla Türkiye’nin diğer illerine gönderiliyor. Kurutulmuş domateslerin önemli bir kısmı da yurt dışına ihraç ediliyor.

Ülke ekonomisine bu denli katkı sağlayan kurutmalık domates alanlarında Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ve Siverek Kaymakamlığı işçilerle sohbet etti ve alandaki çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Şanlıurfa’da şimdiden damlar kızardı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.